i5 10400F için 750 TL sıvı soğutma önerisi

Loreaays

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kıyafet Tasarımcılığı
Merhaba. Ben işlemcim daha az ısınarak daha rahat çalışması için bir işlemci soğutucu almak istiyorum ve mümkün ise sıvı soğutma çok daha güzel olacaktır. Önerilerde bulunursanız hoş olur. 240 mmlik sıvı soğutucular da olur, kasamın üst boşluğu destekliyor.
İşlemci: i5 10400F.
Anakart: ASUS H410M-E
Bütçe: 750 liranın üstünde çıkamam.

750 TL'ye alacağınız sıvı soğutma pörtler uzun vadede, normal bir kule tipi soğutucu zaten o işlemciyi ısıtmaya cüret etmez. SE 224 XT veya çıkarsanız Fuma 2 abartı bile gelir.

Bu arada, soğutucu için masraf yapıyorsunuz da; kaç derecelere çıkıyor ki işlemciniz?

Tamam teşekkür ederim çok elzem bir ihtiyaç değildi fakat acaba bu bütçeye herhangi bir güzel soğutucu var mıdır bilinen diye sormak istedim tekrardan teşekkür ederim.

Tamam teşekkür ederim çok elzem bir ihtiyaç değildi fakat acaba bu bütçeye herhangi bir güzel soğutucu var mıdır bilinen diye sormak istedim tekrardan teşekkür ederim.

Bu yeter işte size, üstüne gerek yok bu işlemci için.

Bu yeter işte size, üstüne gerek yok bu işlemci için.

A gerçekten güzelmiş bunu alabilirim fakst bir soru soracağım bu kule tipi soğutucu işlemcimin sıcaklığı ile uyumlu çalışacaktır değil mi? Şimdiye kadar stok harici bir soğutucu kullanmadım ve stok soğutucu gibi işlemci ısısına göre değişip değişmediğini bilmiyorum. (bir de daha iyi performans verir mi)

Kule tipi soğutucular hem yapı hem de performans bakımından stok soğutuculardan iyiler. Kasanızın 155mm CPU soğutucu yükseklik desteği olması yeter, ARGB için de anakartınızda ARGB portu olmadığı için kumandalı bir kontrolcü alırsınız biter gider.

Kule tipi soğutucular hem yapı hem de performans bakımından stok soğutuculardan iyiler. Kasanızın 155mm CPU soğutucu yükseklik desteği olması yeter, ARGB için de anakartınızda ARGB portu olmadığı için kumandalı bir kontrolcü alırsınız biter gider.

Tamam zamanınız için teşekkür ederim.

Normalde öneri yapardım ancak 10400F için iyi bir kule soğutucu yeterli olur. Bu fiyata da 240mm iyi bir soğutucu yok diye biliyorum. Stok fan yeter diyen arkadaşlar anakarttaki kısık performans ayarıyla kullananlar sanırım.

10400F stok soğutucu ile kritik ısınmıyor. 10400F ısınan bir işlemci değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı