i5 10400F ile RTX 4070 kullanılır mı?

eren567563456

Centipat
Daha fazla  
Şimdi benim bütçem 23K falan ve gözüme RTX 4070 çarptı. Darboğaz tabii ki de olacak bayağı hem de ama elimde para varken darboğaz olur diye eski bir kart almak istemiyorum. Eğer hiç olmaz diyorsanız ben başka kartlara yöneleyim. Böyle 2K da falan kullanırsam darboğazı önler miyim gibi sorularım var ve böyle droplar takılmalar yaşar mıyım?

Şimdi benim bütçem 23K falan ve gözüme RTX 4070 çarptı. Darboğaz tabii ki de olacak bayağı hem de ama elimde para varken darboğaz olur diye eski bir kart almak istemiyorum. Eğer hiç olmaz diyorsanız ben başka kartlara yöneleyim. Böyle 2K da falan kullanırsam darboğazı önler miyim gibi sorularım var ve böyle droplar takılmalar yaşar mıyım?
2k'da darboğaz olmaz. Ama 4070 almak yerine şuanki sistemini satıp hazır sistem almanı öneririm.

Hocam o fazla mümkün değil nedenini bilmiyorum ama abim yeni hazır sistem almamı istemiyor bende içindeki parçaları yenilemeye çalışıyorum.
Daha fazla masrafa girersiniz. 4070 almak yerine sistemi satıp bütçenin üzerine eklesen en kötü 7500F RTX 4060TI sistem çekersiniz zaten.

Evet şimdi almışken güzel bir ekran kartı al ileride işlemcini yenilediğinde süper bir sistemin olmuş olur. Elindeki işlemciyle dediğin gibi 2k çözünürlükte idare edersin edebildiğin kadar ancak günün sonunda sen mutlu olursun.

Daha fazla masrafa girersiniz. 4070 almak yerine sistemi satıp bütçenin üzerine eklesen en kötü 7500F RTX 4060 Ti sistem çekersiniz zaten.
Elimde değil hocam hem ben 2K oynamak istiyorum açıkçası ve RTX 4060 Ti 2K oyunculuk için yapılmış bir kart değil VRAM konusunda çok sıkıntılı bir kart ama RTX 4070 de 12 GB la biraz sakat fakat beni 2 yıl falan götürür bende o zamana kadar çoktan kartımı yenilemiş olurum.

Darboğaz olursa şöyle olur;
Senin ekran kartın diğer kullanıcıların aldığı FPS'lerle karşılaştırdığında bariz bir farkla daha düşük FPS verir, işlemciyi değiştirirsen o FPS artar, olması gereken yere çıkar.

Drop olayı hakkında bir şey diyemem eski sistemlerde oluyordu işlemcinin %100 dolması kaynaklı ama o zaman çekirdek, önbellek, izdek sayısı bu günkü gibi değildi tek 4 - 6 çekirdeğe optimize oyunlarda sıkıntı çıkmaz ama optimizasyon özürlü oyunlarda eğer işlemci tamamen tüm işlemcileri ve izdekleri ile dolarsa stuttering ya da droplar yaşarsın.

Ben X3440 ile RTX 2060 kullandım, ekran kartı %99 - 98 kullanıma ulaşmasına rağmen drop olmuyordu ama 10 15 FPS'lik hatta oyuna göre 40-50 FPS'lik kayıplarım vardı.

Sistem yükseltirsin illaki elinde ekran kartı bulunmuş olur zaten 20K'ya yükselte ya da yeni sistem almak 4070 takmaya kıyazla çok zor.

Elimde değil hocam hem ben 2K oynamak istiyorum açıkçası ve RTX 4060 Ti 2K oyunculuk için yapılmış bir kart değil VRAM konusunda çok sıkıntılı bir kart ama RTX 4070 de 12 GB la biraz sakat fakat beni 2 yıl falan götürür bende o zamana kadar çoktan kartımı yenilemiş olurum.
2 sene sonraki ekran kartı güncellemesi için sistemin yeterli olmayabilir.

Intel'in, NVIDIA'nın, AMD'nin bu seneki yeni ürünlerini bekleyin bence hatta seneye Mart'a kadar bekleyebiliyorsanız bekleyin. DDR5 oturur bu VRAM mevzusu çözülür...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı