i5 10400F işlemcinin üzerine sistem dizmek

Birçok EVO var.
Al, bundan bahsediyorum:
Birçok EVO olduğunu ben de biliyorum, Samsung 870 EVO diye belirttim. Hala niye üstünde duruyorsun anlamıyorum.

DDR3 diye RAM yok?
Neyden bahsediyorsun? Gerçekten anlamıyorum.

Hyper X RAM'de daha iyi olur.

Hangisi daha iyi olur yazarsanız sevinirim yanlış bir şey söylemeyeyim.
Şu an Amazon'da 1500TL'ye MSI Z490 satılmakta bu alınıp diğer bileşenlere de yatırım yapılabilir anakart konusunda emin olamadım.

@RamooY
10400F'ye Z490 anakart takılması çok mantıklı değil. Çarpan kilidi açık olmadığından dolayı OC yapılamıyor. Sadece RAM frekansı sınırını kaldırmak için de alınmaz. Intel'de zaten RAM frekansı performansa çok fazla etki etmiyor. Ayrıca Z serisi anakarta vereceğiniz parayı başka donanımlara verirseniz performansa daha fazla etki eder.

1000 TL'ye 2x8 RAM almak mantıklı değil. Zaten Z serisi bir anakart alınmadıkça 2666 MHz'i geçemiyorsunuz. 2666 MHz bir RAM bile yeterli.

Eğer render, edit gibi işler yapılmıyorsa o kadar yüksek hızlı SSD'lere de ihtiyaç yok, normal bir SATA SSD ile farkını neredeyse anlamayazsınız bile. Samsung 870 EVO yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…