i5 10400F işlemcinin üzerine sistem dizmek

Hangisi daha iyi olur yazarsanız sevinirim yanlış bir şey söylemeyeyim.
Şu an Amazon'da 1500TL'ye MSI Z490 satılmakta bu alınıp diğer bileşenlere de yatırım yapılabilir anakart konusunda emin olamadım.
Hocam arkadaş 'uygun fiyatlı' önerin demiş, tabii bütçeyi tam olarak bilmiyoruz siz de haklısınız fakat 10400F için Z490 anakart biraz fazla.

10400F'ye Z490 anakart takılması çok mantıklı değil. Çarpan kilidi açık olmadığından dolayı OC yapılamıyor. Sadece RAM frekansı sınırını kaldırmak için de alınmaz. Intel'de zaten RAM frekansı performansa çok fazla etki etmiyor. Ayrıca Z serisi anakarta vereceğiniz parayı başka donanımlara verirseniz performansa daha fazla etki eder.

Orası öyle hocam ama ileride işlemcisini değiştirebilir diye bütçeyi sonuna kadar kullanmak istedim.

Hocam arkadaş 'uygun fiyatlı' önerin demiş, tabii bütçeyi tam olarak bilmiyoruz siz de haklısınız fakat 10400F için Z490 anakart biraz fazla.

Hocam konuyu düzenlemiş keşke direk yazsaydı ama 4200TL diye belirtmiş bende sonradan gördüm.

Konu sahibi sanırım kasa da istemiş, onu görmemişim. Kasa olarak da MSI MAG Forge 100M önerebilirim. Bütçeden biraz daha kısılmak istenirse Performax Xenom da güzel.

Not: İlk baştaki mesajımı düzenledim, tekrardan bakabilirsiniz.

Al, bundan bahsediyorum:
Birçok EVO olduğunu ben de biliyorum, Samsung 870 EVO diye belirttim. Hala niye üstünde duruyorsun anlamıyorum.

Neden bahsediyorsun? Gerçekten anlamıyorum. RAM'lerden bahsediyorum RAM modelleri bilmiyorsanız ki bilmiyorsunuz bize sorabilirsiniz.
Hangisi daha iyi olur yazarsanız sevinirim yanlış bir şey söylemeyeyim.
Şu an Amazon'da 1500TL'ye MSI Z490 satılmakta bu alınıp diğer bileşenlere de yatırım yapılabilir anakart konusunda emin olamadım.

Hocam anakartlardan bir tanede AMD bakar mısınız
Ne olur ne olmaz.
Bir de hocam kusura bakmayın.
Kafam derste kaldı.
Ama DDR3 diye bir RAM modeli var Efe.
Ayrıca hızlı okurken EVO 870 olduğunu görmemişim.
Hocam 1 hafta sonra beni etiketleyin yeni bir konu açın 10.000 TL Max.
Fiyatla güzel PC bakalım size.
Laptopta olur fark etmez benim için.
Ama ben Gaming laptoptan daha iyi anlarım.

Kasayı bende yeni gördüm. Kusura bakmayın arada kaynamış. O zaman bütçeyi de fazla zorlamadan. Ve abartıya kaçmadan B460 Tomahawk + 2*8 RAM ve M.2'de olabilir ama @Efe10 hocamın dediği gibi günlük kullanıcı için 500GB 870 EVO da gayet yeterli. Yanına harddisk alınabilir sadece SSD yetmeyecektir. Kasa olarak 100M veya Ranker cygnus V2 olabilir. Hepsi ortalama 3.5k falan tutar.
anakart konusunda yanlışım varsa düzeltin lütfen. Biraz daha kaliteli bir şey olsun diye Tomahawk'ı seçtim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı