i5 10400F mi Ryzen 5 3600 mü?

1700 TL'ye yayıncılık için mesela için alınabilir.
-OC artısı var
-RAM frekansı sınırsız
-Düşük sistemler için anakart almak daha ucuz.(A320, A520)
Evet 10400F çok iyi bir işlemci. Ama bu fiyata 3600 alınmaz değil.
Çoğu insan OC ile uğraşmıyor zaten. Ayrıca işlemciler render işleri dışında önemli bir parça değil. 10 yıl önceki intel bir işlemci aynı anda birçok adobe programını açıp fazlasıyla büyük projeleri açabiliyor. Birkaç fps için bütçeyi arttırmak gereksiz para harcamak anlamsız geliyor. Tabi karar kullanıcının.

Bu arada ram frekansının yüksek olmasına rağmen birçok konuda 10400f önde. Anakart fiyatları neredeyse eşitlendi. Piyasa değişik bir hal alıyor. H410m pro 597 tl b450m s2h 542 tl çok fark yok artık.

Çoğu insan OC ile uğraşmıyor zaten. Ayrıca işlemciler render işleri dışında önemli bir parça değil. 10 yıl önceki Intel bir işlemci aynı anda birçok Adobe programını açıp fazlasıyla büyük projeleri açabiliyor. Birkaç FPS için bütçeyi arttırmak gereksiz para harcamak anlamsız geliyor. Tabi karar kullanıcının.

Bu arada RAM frekansının yüksek olmasına rağmen birçok konuda 10400F önde. Anakart fiyatları neredeyse eşitlendi. Piyasa değişik bir hal alıyor. H410M PRO 597 TL B450M S2H 542 TL çok fark yok artık.

Mesela ben 10400F 3600'ün önünde değilken indirimde diye anakartı aldım. Ben şimdi onu satamam mesela :) Benim gibi biri için bu durumda 3600 kalıyor.

Render ve yayında ryzen önde diyorsunuz arkadaşlar da ne kadar fark eder mesela?
İntelin 10dakikada işlediği videoyu ryzen kaç dakikada işler? (10400f vs 5 3600)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı