i5-10400F mi yoksa R5 3600 mü?

yusufcanyurt

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Daha sistemi almama çok var ama araştırıyorum. Sizce hangisini almalıyım? 10400F oyun için daha iyi biliyorum fakat aynı zamanda yayın+video falanda yapacağım. Z serisi anakart alacak kadar para veremem B460M-A PRO düşünüyorum 3000 MHz RAM takıp kullanacağım. Ama eğer 3600 alırsam 3200 MHz civarı düşünüyorum. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
B serisi anakartlarda i3 ve i5 işlemciler en fazla 2666 MHz verebiliyor diye biliyorum. Hangisi diye soracak olursanız bence ikisi de hemen hemen aynı sadece birinde işlemci ucuz anakart pahalı diğerinde tam tersi. Anakarta çok bütçe ayıramayacaksanız bence Ryzen 5 3600 daha mantıklı ama dediğim gibi ikisi de eninde sonunda aynı parayı harcatır.

Öncelikle herkese merhaba. Daha sistemi almama çok var ama araştırıyorum. Sizce hangisini almalıyım? 10400F oyun için daha iyi biliyorum fakat aynı zamanda yayın+video falanda yapacağım. Z serisi anakart alacak kadar para veremem B460M-A PRO düşünüyorum 3000 MHz RAM takıp kullanacağım. Ama eğer 3600 alırsam 3200 MHz civarı düşünüyorum. Sizce hangisini almalıyım?

R5 3600'ü efektif kullanabilmek için soğutucuya da ihtiyacınız olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı