i5-10400F sıcaklık nasıl düşer?

doctormeister

Hectopat
Arkadaşlar sistemi alalı 3-4 ay oldu. i5-10400F işlemcim GTA 5, Call of Duty Warzone gibi oyunlarda 80-82 dereceye kadar çıkabiliyor. Stok fan kullanıyorum. Bir yerde undervolt uygulayarak sıcaklığı düşürebilirsiniz yazıyordu biraz araştırdım işlemi fakat pek bir şey anlayamadım sizce nasıl düşürebilirim bu sıcaklıkları?
Sistem özelliklerim:
GTX 1660 Super.
Intel i5-10400F
ASUS Prime H410M-E
XPG (2x8) 3000MHz.
Performax trinity siyah pencereli RGB ATX kasa.

Ortalama bir kule tipi soğutucu işinizi görecektir.

Arkadaşlar sistemi alalı 3-4 ay oldu. i5-10400F işlemcim GTA 5, Call of Duty Warzone gibi oyunlarda 80-82 dereceye kadar çıkabiliyor. Stok fan kullanıyorum. Bir yerde undervolt uygulayarak sıcaklığı düşürebilirsiniz yazıyordu biraz araştırdım işlemi fakat pek bir şey anlayamadım sizce nasıl düşürebilirim bu sıcaklıkları?
Sistem özelliklerim:
GTX 1660 Super.
Intel i5-10400F
ASUS Prime H410M-E
XPG (2x8) 3000MHz.
Performax trinity siyah pencereli RGB ATX kasa.

Ben kasa yüzünden olduğunu düşünüyorum. Aynı işlemciyi kullanıyorum 77 dereceyi geçmiyor.

Kule tipi soğutucu alabilirsiniz.

Snowman T6 Ultra 6 işlemci soğutucu bu nasıldır sizce​

Ortalama bir kule tipi soğutucu işinizi görecektir.

Peki undervolt gibi işlem uygulayarak düşürebilir miyim?
Ben kasa yüzünden olduğunu düşünüyorum. Aynı işlemciyi kullanıyorum 77 dereceyi geçmiyor.

Kasa yüzünden olsa diyeceğim ama kasanın bulunduğu yer oldukça hava alıyor.

Snowman T6 Ultra 6 işlemci soğutucu bu nasıldır sizce​

Peki undervolt gibi işlem uygulayarak düşürebilir miyim?

Kasa yüzünden olsa diyeceğim ama kasanın bulunduğu yer oldukça hava alıyor.
Undervolt olayı hakkında bilgim yok, ama bu soğutucu ile 5-10 derece daha düşük sıcaklık alabilirsiniz.

Hocam UV yapabilirsiniz ama yine de sıcak çalışır.
Bu soğutucuyu öneririm.

Teşekkür ederim hocam şu anlık almayı düşünmüyorum. Çok kullanamadığımdan bilgisayarı o yüzden ileride düşünebilirim bunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı