i5 10400F sistem satılmalı mı?

ErenCakir

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Makine mühendisi
Herkese merhaba;

2 sene önce aldığım sistemime 2K 165 Hz monitör aldığım için güncellemek ya da komple satmak istiyorum. Sistemi komple satarken M.2'yi söküp SATA ile satsam satışı zorlanır mı yoksa sadece ekran kartını satıp yeni bir kart mı alınır mı? Ekran kartı için bütçe 7K ve sistemi komple ne kadara satabilirsem hazır sistem için üzerine 3 4K ekleyebilirim?

Sistem bileşenlerimi aşağıya yazıyorum;
İşlemci, Intel i5 10400F
Ekran kartı, Palit 1660 Super
RAM, XPG 2x8 3000 MHz RAM
Anakart, MSI B460M Pro Anakart
SSD'ler, WD SN750 Black 500 GB M.2 SSD ve Crucial BX500 480 GB SATA SSD
Kasa, Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+

Ekran kartı değişseniz işlemci ve PSU değişmeniz gerekicektir bu sistemde sistemi satıp üzerine para ekleyip baştan toplamak daha mantıklı.

Ekran kartı değişseniz işlemci ve PSU değişmeniz gerekicektir bu sistemde sistemi satıp üzerine para ekleyip baştan toplamak daha mantıklı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2K'da RX 6800 bile besliyor o işlemci. PSU sıkıntı sadece.

Satıp hazır sistem almak da gayet mantıklı ancak tüm sistemi satmak kolay olmayabiliyor, PSU'nun yeterliliği biraz daha araştırılıp sadece ekran kartı yenilenebilir rahatlıkla.

Güzel söylüyorsunuzda bazı oyunlarda 100 FPS üstünde darboğaz olacaktır arkadaşın monitörü 165 Hz dikkatinizi çekerim 165 Hz i baz alarak konuştum.

Vallahi arkadaşın yerinde olsam hiç bu toplara girmem 10400F B460 ikilisi artık geride bırakılabilir. Sallıyorum elinde ki sistemi 8K ya okutsa 7K ekran kartı bütçesi varmış, ekledik 3-4 daha var diyor, hadi yuvarladı 20K'ya dersek 20K'ya güzel bir sistem alır geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani sistemin çok güzel aslında. Kaliteli zevkli parçalar. 650W ve üzeri PSU artı 3060ti ve üzeri bir GPU çok güzel olur. AMD tarafında 6700XT bulabilirsen o da gayet iyi olur.

Güzel söylüyorsunuzda bazı oyunlarda 100 FPS üstünde darboğaz olacaktır arkadaşın monitörü 165 Hz dikkatinizi çekerim 165 Hz i baz alarak konuştum.
Yeni çıkan hikayeli oyunlarda 2K 150+ FPS verecek sisteme zaten en az 4080 falan koymanız lazım, 3080 bile kesmez, öyle bir sistemi de satıp üstüne 3-4K koyarak kuramazsınız. İşlemciyle pek alakalı değil, o kadar zayıf bir işlemci değil 10400F. Bu bütçeyle PSU + GPU yenilemek daha makul bana kalırsa. FPS oyunlarında 120+, hikayelilerde 80-90+ alır.

Ayrıca direkt sat sat sat diyen arkadaşın temsili videosunu aşağıya bırakıyorum :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İfadeler: fiu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…