i5-10400F sistem yükseltme

2x8 çünkü çift kanal RAM epey performans artışı sağlıyor.
Teşekkürler bayağı bir bilgi sahibi oldum sayenizde fakat düşük frekanslı ram kullanmak istemediğimden bütçemi biraz artırmaya karar verdim.
Anladığım kadarıyla bu anakart 3600 mhz ram i destekliyor

Asus Prime Z390-P Intel Z390 4266MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart​

ve 2 adet

Kingston Hyperx Fury 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3/8 Ram​

olacak şekilde alsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Bu arada sizi dinleyip bahsettiğiniz SSD'yi 950 tl'den aldım ve su an fiyatı 1050 TL'ye çıktı .. çok teşekkür ederim.

Teşekkürler bayağı bir bilgi sahibi oldum sayenizde fakat düşük frekanslı RAM kullanmak istemediğimden bütçemi biraz artırmaya karar verdim.
Anladığım kadarıyla bu anakart 3600 MHz RAM'i destekliyor.

ASUS Prime Z390-P Intel Z390 4266MHz DDR4 soket 1151 ATX anakart​

Ve 2 adet.

Kingston HyperX Fury 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3/8 RAM​

Olacak şekilde alsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Bu arada sizi dinleyip bahsettiğiniz SSD'yi 950 TL'den aldım ve su an fiyatı 1050 TL'ye çıktı. Çok teşekkür ederim.

Şunu tekrar belirtmek istiyorum ki Intel sistemlerde frekans aşırı önemli bir durum değil.
Z serisi anakarta vereceğiniz parayla B460M +10600k bile alabilirsiniz.
Z serisi anakartlarin olayı k serisi işlemcilerle veya yüksek bütçeli işlemcilerle kullanıp hem sistemi yüksek tutmak hem de frekansı.

Şu an siz gidip Z serisi bir anakart alırsanız size getirisi ufacik olacak ve verdiğiniz paraya kesinlikle değmeyecek.
Bütçeyi artırıp dersenizki ben 10600k alıp iyi bir OC yapacağım amenna ama 10400F için o anakart alınmaz.

Şunu tekrar belirtmek istiyorum ki Intel sistemlerde frekans aşırı önemli bir durum değil.
Z serisi anakarta vereceğiniz parayla B460M +10600k bile alabilirsiniz.
Z serisi anakartlarin olayı k serisi işlemcilerle veya yüksek bütçeli işlemcilerle kullanıp hem sistemi yüksek tutmak hem de frekansı.

Şu an siz gidip Z serisi bir anakart alırsanız size getirisi ufacik olacak ve verdiğiniz paraya kesinlikle değmeyecek.
Bütçeyi artırıp dersenizki ben 10600k alıp iyi bir OC yapacağım amenna ama 10400F için o anakart alınmaz.
Kusura bakmayın, son kez rahatsız ettiğimi umarak

2 Adet

Ve fan çoklayıcısı olarak da

Bu parçaları satın aldım.

Bendeki değişmeyen parçalar ise;
Asus Phoenix GTX 1060 3GB
650 W PSU

Halihazırda bahsettiğim parçaları almış olmama rağmen sormasam için rahat etmezdi, sistem doğru olmuş mu sizce?
Bir de Samsung 870 EVO 1TB Modelini 950 TL'ye aldım fakat daha sonradan

HP 1 TB S700 modelini 800 TL'ye​

SanDisk 1 TB Ultra modelini de 840 TL'ye gördüm.​

Samsung EVO 870 modeline vermiş olduğum ekstra 100 küsür TL acaba değdi mi bunu merak ediyorum.

Size gerçekten çok teşekkür ediyorum siz olmasanız başta belirttiğim parçaları alıp pişman olacaktım.

Kusura bakmayın, son kez rahatsız ettiğimi umarak.

2 adet.

Ve fan çoklayıcısı olarak da.

ASUS Phoenix GTX 1060 3GB.
650W PSU.

Halihazırda bahsettiğim parçaları almış olmama rağmen sormasam için rahat etmezdi, sistem doğru olmuş mu sizce?
Bir de Samsung 870 EVO 1TB modelini 950 TL'ye aldım fakat daha sonradan.

Samsung EVO 870 modeline vermiş olduğum ekstra 100 küsur TL acaba değdi mi bunu merak ediyorum.

Size gerçekten çok teşekkür ediyorum siz olmasanız başta belirttiğim parçaları alıp pişman olacaktım.

Kusura bakmayın, son kez rahatsız ettiğimi umarak.

2 adet.

Ve fan çoklayıcısı olarak da.

ASUS Phoenix GTX 1060 3GB.
650W PSU.

Bir de Samsung 870 EVO 1TB modelini 950 TL'ye aldım fakat daha sonradan.

Samsung EVO 870 modeline vermiş olduğum ekstra 100 küsur TL acaba değdi mi bunu merak ediyorum.

Kusura bakmayın tam size o gün cevap yazarken ceza yedim.

Hiç sorun değil dostum istediğin soruyu dilediğin kez sorabilirsin ben sıkılmam.

Evet 100TL'ye değer Samsung.
Ayrıca parçalar iyi hayırlı uğurlu olsun.

Merhaba, şu anki sistemim stabil çalışmadığı ve çok eski olduğu için sistemimi yenilemek istiyorum ve aklımdaki bileşenleri aşağıya bırakıyorum. Halihazırda GTX 1060 3 GB karta ve 650W PSU'ya sahibim, o yüzden listeye GPU ve PSU eklemedim. Aşağıdaki bileşenlerin kendileri arasında ve GPU'm arasında stabil çalışıp çalışmayağı hakında lütfen yardımcı olur musunuz?

• İşlemci - i5 10400F.
  • SSD - Samsung QVO 870 1TB.
  • Anakart - Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 DDR4 3600MHz ATX.
  • Kasa - MSI MAG Forge 100M temperli cam 2X RGB fan 120mm fan ATX.
  • RAM - 2 adet Kingston HyperX Fury 16 GB HX436C18FB4/16 3600MHz DDR4 CL18 DIMM.
Teşekkürler.

Dostm bende i5 10400F almayı dusunuyorum nasıl oldu sistem FPS değerleri vs.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı