PSU sisteminizin gücünü alacağı parça, voltaj ayarlamaları onun üzerinden oluyor. Sistemdeki stabilite için önemlidir. En basitinden koruması olmayan bir PSU elektrik kesintilerinde, başka sebeple yaşanan voltaj dengesizliklerinde bazı parçalara zarar verebilir. Ayrıca PSU'nun kendisi de kullanacağınız sistemde voltaj dengesizliklerine sebep olabilir. Bu da parçalarda soruna yol açabilir. Kötü PSU tercihlerinde bazı konular var, sonu "X PSU patladı." olan. Kendisi bozulması dışında diğer parçalara da sorun çıkartabilir bu durum.
Kendimden örnek vereyim. Önceden kötü bir PSU kullanıyordum. Sisteme OC yapamıyordum, sıcaklıklar konusunda kimine göre etki etmese de, dengeli ve gerekli voltaj sunulmadığı için sorunlar yaşıyordum. Üzerinde yazan "XXX Watt" değerinin önemli bir kısmında kayıp yaşanıyordu ve yükte endişe verici düzeyde ses çıkarıyordu. Önermiş olduğum PSU modeli ile değiştirdikten sonra bunların hepsi de değişti.
Mümkünse PSU için bütçe ayırın, gerçekten önemli bir parça.
Mesela size "PSU patladı" konularına örnek ararken şuna rastladım:
[Rehber] PSU ve kasanın önemi @BerkayZ87 hocam mini bir rehber koymuş, benzer şeylerden bahsetmiş. Sonda koyduğu liste içeren site tercihlerinizi belirleyebileceğiniz bir kaynak. Oraya bakarsanız önerdiğim PSU'nun iyi bir konumda olduğunu göreceksiniz.