i5 10400F sıvı soğutmaya rağmen aşırı ısınıyor

kanank2

Hectopat
Daha fazla  
Sıvı soğutma MAG CoreLiquid 240R, CS'de en düşük ayarlarda 95 derece civarlarına geliyor. 2-3 kez termal macun değiştirdim (Arctic MX4), radyatörü temizledim, farklı şekillerde macun sürdüm ama düzeltemedim. Sıvı soğutmanın bir borusu sıcak bir borusu da soğuk. Radyatör kasanın üstünde fanlar da radyatörün altında ve logoları kasanın içine bakıyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma bloğunun altındaki koruma etiketini söktünüz mü? Ayrıca radyatör ve fanları görecek şekilde bir görsel paylaşabilir misiniz?

10400F'in sıvı soğutmaya ihtiyacı bile yok. Bu durumda ya sıvı soğutma arızalı ya montaj hatası var ya da sıvı soğutmanın bakır bloğunun altındaki etiket sökülmemiştir.

Hocam işlemciyi ne zaman aldınız? Soğutma konusunda kaliteli o işlemci, garantiye yollamanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma bloğunun altındaki koruma etiketini söktünüz mü? Ayrıca radyatör ve fanları görecek şekilde bir görsel paylaşabilir misiniz?
3-4 ay öncesine kadar gayet düzgün çalışıyordu. Ne olduysa şimdi oldu.

Hocam işlemciyi ne zaman aldınız soğutma konusunda kaliteli o işlemci garantiye yollamanızı öneriri.
3 yıl önce almıştım işlemciyi ve soğutmayı. Eskiden düzgün çalışıyordu ama ne olduysa 3-4 ay önce oldu.

Dosya Ekleri

• IMG_3924.jpeg
    420,5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_3926.jpeg
    164,5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_3928.jpeg
    272,8 KB · Görüntüleme: 4
3-4 ay öncesine kadar gayet düzgün çalışıyordu. Ne olduysa şimdi oldu.

3 yıl önce almıştım işlemciyi ve soğutmayı. Eskiden düzgün çalışıyordu ama ne olduysa 3-4 ay önce oldu.
Pompa bağlantısı yapılı ve devir ayarları da yapılıysa sorun olmamalı. Pompa devrini görebiliyor musunuz? Pompa arızası olabilir, devir göstermiyorsa veya olması gerekenden düşük gösteriyorsa buna işaret olabilir.

BIOS'ta CPU Fan 1 PWM'de ve 4000 RPM veriyor şu anda, full speede çektim. Pompanın devri başka bir şeyse bulamadım onu.

BIOS'ta CPU Fan 1 PWM'de ve 4000 RPM veriyor şu anda, full speede çektim. Pompanın devri başka bir şeyse bulamadım onu.
4000 RPM ise pompanın devridir. Pompa arızası yok diyebiliriz bu durumda. Bloğun montajı doğru yapıldıysa ısınma sorunu yaşamamanız gerekir. 4000 RPM full speed ayarından sonra olduysa, şimdi tekrar bir deneyin işlemciyi. Tabi BIOS'u kaydederek çıkın.

Zaten full speedde kullanıyorum birkaç aydır. Şu an BIOS'ta bile 62 derece.

Zaten full speedde kullanıyorum birkaç aydır. Şu an BIOS'ta bile 62 derece.
O zaman montajda bir sıkıntı var. Blok işlemciye tam temas etmiyor olabilir ya da bir kısmını daha fazla sıktıysanız diğer kısımlar temas etmiyor olabilir. Bloğu sökerek, üretici talimatlarına göre yeniden montajını yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…