i5 10400F sıvı soğutmaya rağmen aşırı ısınıyor

kanank2

Hectopat
Daha fazla  
Sıvı soğutma MAG CoreLiquid 240R, CS'de en düşük ayarlarda 95 derece civarlarına geliyor. 2-3 kez termal macun değiştirdim (Arctic MX4), radyatörü temizledim, farklı şekillerde macun sürdüm ama düzeltemedim. Sıvı soğutmanın bir borusu sıcak bir borusu da soğuk. Radyatör kasanın üstünde fanlar da radyatörün altında ve logoları kasanın içine bakıyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman montajda bir sıkıntı var. Blok işlemciye tam temas etmiyor olabilir ya da bir kısmını daha fazla sıktıysanız diğer kısımlar temas etmiyor olabilir. Bloğu sökerek, üretici talimatlarına göre yeniden montajını yapın.
Dediklerini uyguladım. Termal macunu kılavuzdaki gibi sürüp yine kılavuzda dediği gibi 1-3-2-4 sırasına uygun şekilde vidaladım ve her tarafın eşit baskı uygulamasına dikkat ettim. İşlemler sonrasında boşta 36-42 derece arasında gezinirken 7 dakikalık FurMark testinde yavaş şekilde 96 derecelere tırmandı işlemci. Yeterli olmasada eskisine göre daha iyi denebilir. Sanırım artık bu bilgisayarı yavaş yavaş emekli etme vakti geldi zaten genelde 2. Bilgisayar olarak hafif işlerde kullanıyordum.

O zaman montajda bir sıkıntı var. Blok işlemciye tam temas etmiyor olabilir ya da bir kısmını daha fazla sıktıysanız diğer kısımlar temas etmiyor olabilir. Bloğu sökerek, üretici talimatlarına göre yeniden montajını yapın.
Yardımın için çok teşekkür ederim ayrıca.

Montajı gördüğüm kadarıyla doğru yapıyorsunuz. Pompa sağlam olsa da sıvı akışında bir şey olabilir. Geçici farklı bir soğutucu varsa ona geçip sıvı soğutucuyu servise gönderin diyeceğim ama garantisi de bitmiş 3 yıl önce aldıysanız. Yeni sisteminizde de kullanabileceğiniz bir sıvı soğutucu alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Sistemi değiştirdiğinizde yeni sisteme geçirirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı