Arkadaşlar Intel i5-10400F bir işlemcim var. Siteden baktığımda 4.30 GHz Turbo Boost frekansı gösteriyor. Stress Test'i yaptığımda veya oyun oynarken baktığımda 3.98 GHz'de çalışıyor. Testi veya oyunu kapattığımda ara ara kendi kendine 4 kusurlara çıkıyor sistem boştayken yani tuhaf. Sorun ne olabilir? BIOS'ta Intel Turbo Boost teknolojisi enabled durumda ve güç seçeneği de nihai bilgisayardaki.
İşlemci kaç derece sularında? Çok ısınırsa frekans düşebilir. Mesela benim stok soğutuculu 11400F'in turbo boost'u 4.4GHz iken ben stres testinde 3.4'leri bile görüyorum.
İşlemci kaç derece sularında? Çok ısınırsa frekans düşebilir. Mesela benim stok soğutuculu 11400F'in turbo boost'u 4.4GHz iken ben stres testinde 3.4'leri bile görüyorum.
Aslinda 1 cekirdek o degere cikiyor oda lazim olunca toplu cekirdekler ayri frekans degerinde misal bende 9750H laptop var 4.5 degeri tum cekirdekler aktif calisiyorken 70 75 derecelerde 3988 degerinde civarinda calisiyor tum cekirdekler.