i5-10400F ve GTX 1050 sistemde CS:GO yayın videolarının kalitesi kötü

Phobetor

Hectopat
Herkese merhaba. CS:GO yayını yapmaya başladım yayın sırasında herhangi bir problem yaşamıyorum. Ancak yayından sonra sayfamdaki videoların kalitesi çok düşük. Bir yerlerde hata yapıyorum muhtemelen ama nerede? Sistemimi ve ayarlarımı yazacak olursam;

Bilgisayar Özelliklerim
  • İşlemci: i5-10400F
  • Ekran Kartı: GTX 1050
  • RAM: 2x8GB
  • Anakart: MSI H460M-A Pro

OBS Ayarlarım
  • Bit hızı: 4500 Kbps
  • Kodlayıcı: x264
  • Video Çıkışı: 1920x1080

İnternet Hızım
  • 30 Mbps download
  • 5.5 Mbps upload

Dostum sistemin darbboğaz yapıyor. İşlemcin, 1050 ti için fazlasıyla güçlü. Dolayısıyla işlemci verileri kolayca işlerken ekran kartın zorlanıyor. Sorun bununla mı alakalı emin değilim ama bunu çözmen lazım bence.

Dostum sistemin darbboğaz yapıyor. İşlemcin, 1050 Ti için fazlasıyla güçlü. Dolayısıyla işlemci verileri kolayca işlerken ekran kartın zorlanıyor. Sorun bununla mı alakalı emin değilim ama bunu çözmen lazım bence.

Darboğaz ona denmez.
Ekran kartının fazla güçlü olup işlemcinin yetişemesidir.

yani yayın yaparken aynı zamanda videoya mı alıyorsun

Evet aynı anda kayıtta alıyorum. Ancak sorunum bu değil. Canlı yayından sonra kanalımda gösterilen yayının kalitesi çok düşük. Örnek verecek olursam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
linkteki yayınımı dün yaptım. Video çıkış kalitem 1920x1080. Oyundaki çözünürlüğüm ise 1280x960.

Canlı yayında her şey güzel, HD kalitede yayını sorunsuz verebiliyorum ama linkteki kalite ortada...

Herkese merhaba. CS:GO yayını yapmaya başladım yayın sırasında herhangi bir problem yaşamıyorum. Ancak yayından sonra sayfamdaki videoların kalitesi çok düşük. Bir yerlerde hata yapıyorum muhtemelen ama nerede? Sistemimi ve ayarlarımı yazacak olursam;

Bilgisayar Özelliklerim
  • İşlemci: i5-10400F
  • Ekran Kartı: GTX 1050
  • RAM: 2x8GB
  • Anakart: MSI H460M-A Pro

OBS Ayarlarım
  • Bit hızı: 4500 Kbps
  • Kodlayıcı: x264
  • Video Çıkışı: 1920x1080

İnternet Hızım
  • 30 Mbps download
  • 5.5 Mbps upload
Bu sistemle cam gibi kayıt alabilirsin ama OBS ayarları biraz karışıktır.
Hatta öyle iddaa ediyorum ki crosshair noktasını bile cam gibi görürsün.
OBS ayarlarınızda sorun var bunu açık bir şekilde söyleyebilirim.

Bu sistemle cam gibi kayıt alabilirsin ama OBS ayarları biraz karışıktır.
Hatta öyle iddaa ediyorum ki crosshair noktasını bile cam gibi görürsün.
OBS ayarlarınızda sorun var bunu açık bir şekilde söyleyebilirim.
Bende öyle düşünüyorum ancak bir türlü bilgi bulamadım. Video çıkış çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğünü aynı yapıyorum yine olmuyor. Oyunu 1080p de oynayınca hem FPS düşüyor hem de vuruş kalitem düşüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı