i5 10400F ve GTX 1650 sistemde FC 24 olması gerekenden hızlı çalışıyor

İşletim sistemi
Windows 11

chiunquevico

Femtopat
Katılım
19 Kasım 2023
Mesajlar
18
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
CRUCIAL BALLISTIX 8GB 3000MHZ CL15
Ekran kartı
ASUS TUF GTX 1650 4 GB
Anakart
ASUS H410 MF PRIME
İşlemci
I5-10400F
Selam, FC 24 oynarken oyun aşırı hızlı akıyor. Yayın yapan kişileri izliyorum, adamların oyunları akıyor. Resmen paslar falan tam olması gerektiği gibi yavaş ve stabil gidiyor ama bende paslar onların oyununa göre çok hızlı gidiyor. Oyun çok hızlı akıyor. Oyuncum topu aldığında her şey bir anda olup bitiyor. Beceri hareketi yapacak fırsatı bulamadan. Topu rakibe kaptırıyorum. Sizce bir sorun olabilir mi?

Ben biraz biraz input lag sebebi olabilir diye düşünüyorum çünkü bende olan bir şey bunun sadece FPS oyununda beni etkileyeceğini düşünüyordum ama yanılmışım sanırsam. Yani bazı saatlerde oyunum iyiyken başka bir saatte ya da günde oyun berbat oluyor. Örnek olarak fut champions oynadım dün. Gayet iyiydi. 2 Win alıp dışarı çıktım. Ertesi gün yeniden girdiğimde gelene geçene yenildim. Saçma sapan şekilde attığım bütün paslar rakibe gitti. Stoper oyuncum rakibin forvetinin arkasına kayıyor. Kaymaktan kastım mecazi olarak değil, bugün gerçekten sanki ayağında kaykay varmış gibi geri gitti oyuncum. Sebebini bir türlü çözemedim. Aylarca forumları gezdim ve şöyle bir konuya denk geldim (sayfa 1'e gelin sorun orada yazıyor):
Şebeke bazli parazitler ve Bilgisayar türü elektronik cihazlar üzerine etkisi

Benim sorunum bu adamın aynısı. Elektriğe bir baktırmayı düşünüyorum. Oyunlardan aşırı soğumuş durumdayım. Oyun oynamaktan çok keyif alan birisiyim. Kendimi alıkoyamam oynamaktan ama bu sorun beni gerçekten soğutmaya başladı. Tabii ki de bir gün iyi oynayıp bir gün kötü oynayabiliriz bu normal. Her zaman kazanacağız diye bir kaide yok ama ben gerçekten bir terslik olduğunu düşünmeye başladım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir çözümü olmuş attığınız yerdeki arkadaşın:
Bugün yaptığım testler sonucu neredeyse mükemmele yakın sonuç aldım. Sorun parazitler artık kesin eminim. Emc filtre bu işi çözmektedir. Bu sorunu yaşayan varsa kesinlikle alması gerektiğini söyleyebilirim. Şimdi @mgazi hocamdan bunun daha güçlüsünü rica ettim. Mükemmel sonuca varmak istiyorum. Herkese çok teşekkür ederim. 4 yılın sonunda problemimi çözdüm @mgazi hocam ve sizler sayesinde nasıl teşekkür etsem bilemedim.
Forum adminlerinden ricam konu basligini değiştiremiyorum. Herkese faydalı olması açısından. Başlık "parazitler ve bilgisayarda yavaşlama ve tuş gecikmesi " olarak değiştirebilirler mi? Teşekkürler.

(Arayıp bulmakta uğraşan olursa diye buraya yazıyorum.)
 
Evet konuyu araştırmıştım hocam yinede teşekkür ederim. Fakat sorunun bir çok sebepten kaynaklaması durumu beni kararsızlığa itiyor yani bu elektrikte olabilir güç kaynağından olabilir belkide işlemciden de olabilir yani bunun benim sorunumu çözeceğimden pek emin olamadım çünkü ileriki sayfalarda bir çok şey söyleyen insanlar var neyse artık deneyeceğiz tüm yolları teker tekerde olsa 😀

Çok kötü bir şey Allah kimsenin başına vermesin gerçekten.
 
Evet, bazen sabaha karşı düzeliyor. Valorant oynarken daha hızlı çevik mouse döndürebiliyorum tepkilerim hızlanıyor makineye dönüşüyorum resmen 😀 ama bazenleri değişiyor nedense
 
Belki elektriktendir sizin de. Umarım çözersiniz. Yöntem ayıklamak açısından kasanızı başka bir yerde çalıştırma şansınız varsa direkt bunu deneyip ona göre çözmeye çalışabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı