Çözüldü İ5 10400F ve GTX 750 Tİ sistem start almıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RUROC

Centipat
Sistemi yeni dizdim tüm parçaları vs sıfır aldım taktım kablolamayı düzgün yaptığım halde sistem start almıyor. Sorun güç kaynağında değil güç kaynağımı başka bir anakartta test ettim sorunsuz çalışıyor.
Sistemin özellikleri:

Anakart: Gigabyte B460M DS3h V2
RAM: Corsair dominator plat 2x8 3200MHz
İşlemci: i5 10400F
Ekran kartı: 750 Ti
PSU: Corsair CX550F RGB
SSD: Team MP3 ve Adata SU630.
Ek olarak sistemde Corsair H100X sıvı soğutma var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart hiç güç çekmiyor tek gördüğüm flash disk i takıp Q flash butonuna basınca flash disk in LED'i 5 kere yanıp sönüyor başka hiçbir ışık vs yok.
RAM'i tek kanal denedim RAM olmadan denedim yine değişen bir şey olmadı.

CPU LED ışığı sabit yandığı hiç oldu mu? Eğer hiç yanmadı ise sorun anakart zaman geçirmeden iade etmeniz veya değişim istemeniz lazım. İşlemciyi farklı bir anakartta test etme imkanınız var ise test etmeniz iyi olur. Hem işlemci de hem anakartta sorun olabilir. Eğer test etme imkanınız yok ise işlemci ile anakartı aynı anda iade veya değişim istemeniz daha doğru olacaktır.
Anakart veya işlemci sorun olabilir. Eğer anakart üzerinde bulunan uyarır LED'leri yanıyorsa işlemci veya RAM de sorun olduğunu anlayabilirsin. Eğer anakart hiç güç çekemiyorsa sorun büyük ihtimalle anakart kaynaklıdır. Eğer sorununuzu anlayıp çözerseniz rapor kısmından çözüm olarak yanıtımı seçebilirsiniz.

Anakart hiç güç çekmiyor tek gördüğüm flash disk i takıp Q flash butonuna basınca flash disk in LED'i 5 kere yanıp sönüyor başka hiçbir ışık vs yok.

CPU LED ışığı sabit yandığı hiç oldu mu? Eğer hiç yanmadı ise sorun anakart zaman geçirmeden iade etmeniz veya değişim istemeniz lazım. İşlemciyi farklı bir anakartta test etme imkanınız var ise test etmeniz iyi olur. Hem işlemci de hem anakartta sorun olabilir. Eğer test etme imkanınız yok ise işlemci ile anakartı aynı anda iade veya değişim istemeniz daha doğru olacaktır.

Çözüm
CPU LED ışığı sabit yandığı hiç oldu mu? Eğer hiç yanmadı ise sorun anakart zaman geçirmeden iade etmeniz veya değişim istemeniz lazım. İşlemciyi farklı bir anakartta test etme imkanınız var ise test etmeniz iyi olur. Hem işlemci de hem anakartta sorun olabilir. Eğer test etme imkanınız yok ise işlemci ile anakartı aynı anda iade veya değişim istemeniz daha doğru olacaktı.

İşlemcide sıkıntı olacağını zannetmiyorum ince hesaptan aldım kutusu bayağı sağlam kargolanmıştı jelatini etiketi üstünde duruyordu ama anakartın kutusunda ufak bir göçük vardı içini açıp anakartı kontrol ettimğimde anakartta ezik vs görmedim dün montajı yaptığımda çalışmayınca direkt anakarttan şüphelendim satıcıyı da pek araştımamıştım Techburada diye bir yer şikayet var da vs bayağı kötü yorumlar almış millete bozuk parça göndermiş falan 2 gün geçse dahi iade de almıyormuş 1 ay bekletip aynı ürünü geri kargolayıp gönderiyorlarmış falan 22 ay garantisi hala duruyor ondan faydalanmayı deneyeceğim olmadı yeni bir Z490 anakart alacağım yapacak bir şey yok :(
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

İşlemcide sıkıntı olacağını zannetmiyorum ince hesaptan aldım kutusu bayağı sağlam kargolanmıştı jelatini etiketi üstünde duruyordu ama anakartın kutusunda ufak bir göçük vardı içini açıp anakartı kontrol ettimğimde anakartta ezik vs görmedim dün montajı yaptığımda çalışmayınca direkt anakarttan şüphelendim satıcıyı da pek araştımamıştım Techburada diye bir yer şikayet var da vs bayağı kötü yorumlar almış millete bozuk parça göndermiş falan 2 gün geçse dahi iade de almıyormuş 1 ay bekletip aynı ürünü geri kargolayıp gönderiyorlarmış falan 22 ay garantisi hala duruyor ondan faydalanmayı deneyeceğim olmadı yeni bir Z490 anakart alacağım yapacak bir şey yok :(
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

Bence şansını denemelisin illaki ya ücret iadesi ya da birebir değişim yapmak zorunda. Servise gönderirken anakart kutusunun içine bir not kağıdına sorunu ve anakartı yeni aldığımızı mümkün ise ücret iadesi talep ettiğinizi yazın. Umarım kısa sürede çözülür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı