i5-10400F'e donanım tavsiyesi

Ben bulamadım ama varsa bir linkiniz alırım hem overclock da yaparız belki ileride

Hangi markanın önerirsiniz acaba ? Msi Asus ?

Marka fark etmez. Çoğu güzel genelde. Ama sorunlu "model" almamaya çalışın.

Vatan’daki indirim bitmiş . İleride işlemci yükseltmeyecekseniz bence B460 bile işinizi görür. İkinci el görüntü almak için bir ekran kartı alabilirseniz 6K bütçe bile fazla.

Bu arada kusuruma bakmayın, başım döndüğü için yamuk öneriler verebilirim. RTX 3060 çıkmasını bekleyebilirsiniz ama 1 ay var daha. İkinci el az kullanılmış bir kart almak mantıklı olabilir. Sıfır önerirdim ama stok yok.

Tamamdır inceliyorum. Çok teşekkürler
Vatan’daki indirim bitmiş . İleride işlemci yükseltmeyecekseniz bence B460 bile işinizi görür. İkinci el görüntü almak için bir ekran kartı alabilirseniz 6K bütçe bile fazla.
Evet biraz fazla tuttum belki ikinci el rx480 alabilirim. İşimi görür şimdilik diye düşünüyorum. Başka m2 sata önerebilir misiniz ? işlemciyi yükseltme ihtimalim var o yüzden z490 çok daha mantıklı geldi

3084 TL

Alternatif SSD’ler:

Eğer daha üst segment parçalar isterseniz linklerini bırakabilirim.

Ben ryzen 3 3100 işlemci aldım. Anakart olarak gigabyte b550m s2h 2 ram slotu var ama ben 2x16 kullanacağım için aldım siz bunu uygun görmez iseniz bir üst modeli olan ds3h'ıda alabilirsiniz. Ram olarak piyasada tavsiye edilen kaliteli markalardan en ucuz hangisini bulur iseniz alabilirsiniz ben corsair kullanıyorum. Psu olarak sizin markanın modelini kullanıyorum. Ekran kartı olarak RX 5600 xt modelini kullanıyorum. Ssd olarak yine yazdığınız markanın ssdsini kullanıyorum. Kasa olarak rgb pek sevmiyorum menteşeli yan panelinden dolayı ve ucuz olduğu için zalman t7 seçtim buna istinaden aerocool qs240 düşünüyordum biraz ucuz bulabilseydim msi mag forge alacaktım ama şu anki kullandığım kasadan da memnunum.

İntel tarafını seçmedim ben işlemci seçerken passmark ve bir iki benchmark değerine göre seçtim. İntel istiyor iseniz neden olmasın ama anakart olarak çok para vermenin ek bir getirisi yok bence sadece biraz daha dolduruyorlar bence. Ekran kartı olarak şu anki piyasanın durumunu düşününce idareten bir ekran kartı almak pek cazip değil bütçenize göre dediğim bileşenleri toplar iseniz hemen hemen 5bin lira elinizde olur bununla iyi bir kart alabilirsiniz ikinci el neler var bilmiyorum ama 3bin serisi bir nvidia tavsiye ederim.

Kingston m2 sata çok daha iyi geldi bana hız açısından. Onu alma ihtimali yüksek. Üst segmentten kastınız nedir. Benim amacım böyle başlayıp yavaş yavaş yükseltmek tabiki değiştireceğim parçalar olacak ama şimdiden bunu al ileride işine yarar dediğiniz bir şey varsa önerilerinize açığım.

Anakart fazla iyi biraz kısıp işlemci güçlendirilebilir, kasa mesh ise sorun yok.
Kasa mesh. Anakart aslında ileride işlemciyi arttırmak için z490 yaptık. İşlemciyi ileride güçlendireceğim.

Daha geniş ve ileriye dönük bir kasa, soğutması daha iyi anakart, daha yüksek W verebilen PSU gibi yüksek segment ürünleri kast etmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…