i5-10400F'e donanım tavsiyesi

Ben bulamadım ama varsa bir linkiniz alırım hem overclock da yaparız belki ileride :D

Hangi markanın önerirsiniz acaba ? Msi Asus ?

Marka fark etmez. Çoğu güzel genelde. Ama sorunlu "model" almamaya çalışın.
 

Marka fark etmez. Çoğu güzel genelde. Ama sorunlu "model" almamaya çalışın.
Tamamdır inceliyorum. Çok teşekkürler
Vatan’daki indirim bitmiş :(. İleride işlemci yükseltmeyecekseniz bence B460 bile işinizi görür. İkinci el görüntü almak için bir ekran kartı alabilirseniz 6K bütçe bile fazla.
Evet biraz fazla tuttum belki ikinci el rx480 alabilirim. İşimi görür şimdilik diye düşünüyorum. Başka m2 sata önerebilir misiniz ? işlemciyi yükseltme ihtimalim var o yüzden z490 çok daha mantıklı geldi
 

3084 TL

Alternatif SSD’ler:

Eğer daha üst segment parçalar isterseniz linklerini bırakabilirim.
 
Merhaba arkadaşlar. Bayağıdır bir bilgisayar toplamak istiyordum. Maddi durumum birkaç ay sonra daha iyi olacağı için şu an idareten parça topluyorum daha sonra geliştirme düşüncem var. Bazı konularda yardıma ihtiyacım var. Aşağıda listelediğim parçaları aldım veya alacağım yanlarında belirttim zaten. Sizce yanlarında önerebileceğiniz ya da bu daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Şimdiden yardım eden ya da okuyan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bir gün herkes istediği kasaya sahip olur 🙃

Intel Core i5-10400F 2.90Ghz 6 Çekirdek 12MB Önbellek Soket 1200 İşlemci - incehesap.com
*Gaming gecesinden 1200 ₺ ye aldım.

Team T-Force Delta TUF Gaming Alliance RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram - incehesap.com
*Gaming gecesinden 650 ₺ ye aldım.

DarkFlash Aquarius Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
*Forumda dolaştım @WaIter White arkadaşımız bunu önermiş benim de çok hoşuma gitti. Fiyatı da gayet uygun gibi.

Asus TUF GAMING H470-PRO Wi-Fi Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
*B460 GAMING modeli ile çok bir fark yok galiba ayrıca Wi-Fi olması beni cezbetti ping sorunu yaşarım diyorsanız 15m Ethernet kablosu çekmem gerekiyor. Kablo çek derseniz çekerim fakat sıkıntı olmaz derseniz bunu alabilirim. (internetim 100Mbps fiber)

FSP Hydro HD600 600 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
PSU'lardan hiç anlamıyorum ama ileride LED döşemek istiyorum. Bunun pinleri yeter mi? Daha iyi bir öneriniz varsa alabilirim.

SanDisk Ultra 3D 500GB 560MB-530MB/s Sata 3 2.5 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
M.2 SATA alsam daha mantıklı olur mu? Yoksa bu yeter mi daha mantıklı bir tercih var mı?

Not: Ekran kartı bulamıyorum piyasada olanlar da gereksiz pahalı gibi geliyor bana o konuda da yardım edebilir misiniz? Aşırı FPS manyağı değilim kastırmasın yeter. Bu arada RGB manyağı olabilirim o yüzden bu RAM'i ve anakartı seçtim. İleride bunun üzerine geliştirmek için neler yapabilirim. Aşırı oyun delisi değilim. Yazılımcıyım zaten bana MacBook Pro fazlasıyla yetiyor fakat evimin köşesinde hoş gözüken canım sıkıldığında istediğim oyunu oynayabileceğim bir kasa toplamak istiyorum.
Ben ryzen 3 3100 işlemci aldım. Anakart olarak gigabyte b550m s2h 2 ram slotu var ama ben 2x16 kullanacağım için aldım siz bunu uygun görmez iseniz bir üst modeli olan ds3h'ıda alabilirsiniz. Ram olarak piyasada tavsiye edilen kaliteli markalardan en ucuz hangisini bulur iseniz alabilirsiniz ben corsair kullanıyorum. Psu olarak sizin markanın modelini kullanıyorum. Ekran kartı olarak RX 5600 xt modelini kullanıyorum. Ssd olarak yine yazdığınız markanın ssdsini kullanıyorum. Kasa olarak rgb pek sevmiyorum menteşeli yan panelinden dolayı ve ucuz olduğu için zalman t7 seçtim buna istinaden aerocool qs240 düşünüyordum biraz ucuz bulabilseydim msi mag forge alacaktım ama şu anki kullandığım kasadan da memnunum.

İntel tarafını seçmedim ben işlemci seçerken passmark ve bir iki benchmark değerine göre seçtim. İntel istiyor iseniz neden olmasın ama anakart olarak çok para vermenin ek bir getirisi yok bence sadece biraz daha dolduruyorlar bence. Ekran kartı olarak şu anki piyasanın durumunu düşününce idareten bir ekran kartı almak pek cazip değil bütçenize göre dediğim bileşenleri toplar iseniz hemen hemen 5bin lira elinizde olur bununla iyi bir kart alabilirsiniz ikinci el neler var bilmiyorum ama 3bin serisi bir nvidia tavsiye ederim.
 

3084 TL

Alternatif SSD’ler:

Eğer daha üst segment parçalar isterseniz linklerini bırakabilirim.
Kingston m2 sata çok daha iyi geldi bana hız açısından. Onu alma ihtimali yüksek. Üst segmentten kastınız nedir. Benim amacım böyle başlayıp yavaş yavaş yükseltmek tabiki değiştireceğim parçalar olacak ama şimdiden bunu al ileride işine yarar dediğiniz bir şey varsa önerilerinize açığım.

Anakart fazla iyi biraz kısıp işlemci güçlendirilebilir, kasa mesh ise sorun yok.
Kasa mesh. Anakart aslında ileride işlemciyi arttırmak için z490 yaptık. İşlemciyi ileride güçlendireceğim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı