i5-10400F'e donanım tavsiyesi

cashkl

Femtopat
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bayağıdır bir bilgisayar toplamak istiyordum. Maddi durumum birkaç ay sonra daha iyi olacağı için şu an idareten parça topluyorum daha sonra geliştirme düşüncem var. Bazı konularda yardıma ihtiyacım var. Aşağıda listelediğim parçaları aldım veya alacağım yanlarında belirttim zaten. Sizce yanlarında önerebileceğiniz ya da bu daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Şimdiden yardım eden ya da okuyan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bir gün herkes istediği kasaya sahip olur 🙃

Intel Core i5-10400F 2.90Ghz 6 Çekirdek 12MB Önbellek Soket 1200 İşlemci - incehesap.com
*Gaming gecesinden 1200 ₺ ye aldım.

Team T-Force Delta TUF Gaming Alliance RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram - incehesap.com
*Gaming gecesinden 650 ₺ ye aldım.

DarkFlash Aquarius Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
*Forumda dolaştım @WaIter White arkadaşımız bunu önermiş benim de çok hoşuma gitti. Fiyatı da gayet uygun gibi.

Asus TUF GAMING H470-PRO Wi-Fi Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
*B460 GAMING modeli ile çok bir fark yok galiba ayrıca Wi-Fi olması beni cezbetti ping sorunu yaşarım diyorsanız 15m Ethernet kablosu çekmem gerekiyor. Kablo çek derseniz çekerim fakat sıkıntı olmaz derseniz bunu alabilirim. (internetim 100Mbps fiber)

FSP Hydro HD600 600 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
PSU'lardan hiç anlamıyorum ama ileride LED döşemek istiyorum. Bunun pinleri yeter mi? Daha iyi bir öneriniz varsa alabilirim.

SanDisk Ultra 3D 500GB 560MB-530MB/s Sata 3 2.5 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
M.2 SATA alsam daha mantıklı olur mu? Yoksa bu yeter mi daha mantıklı bir tercih var mı?

Not: Ekran kartı bulamıyorum piyasada olanlar da gereksiz pahalı gibi geliyor bana o konuda da yardım edebilir misiniz? Aşırı FPS manyağı değilim kastırmasın yeter. Bu arada RGB manyağı olabilirim o yüzden bu RAM'i ve anakartı seçtim. İleride bunun üzerine geliştirmek için neler yapabilirim. Aşırı oyun delisi değilim. Yazılımcıyım zaten bana MacBook Pro fazlasıyla yetiyor fakat evimin köşesinde hoş gözüken canım sıkıldığında istediğim oyunu oynayabileceğim bir kasa toplamak istiyorum.
 
Öncelikle kasa tarafında gayet iyi bir tercih yapmışsınız. Anakart olarak ise o anakarta 1400 TL verilmez. PSU olarak ise XPG Pylon 650W öneririm. Korumaları ve kapasitörleri gayet iyi. SSD tarafında ise Vatan’da indirimde olan Samsung 970 Evo’yu öneririm. İşlemci ve RAM hariç bütçe belirtebilir misiniz?
 
Bütçe 6k da 10k ya kadar çıkabilir tabi ki ama şu an için 6k yı geçmek istemiyorum. İkinci el ekran kartı alabilirim.
 
Öncelikle kasa tarafında gayet iyi bir tercih yapmışsınız. Anakart olarak ise o anakarta 1400 TL verilmez. PSU olarak ise XPG Pylon 650W öneririm. Korumaları ve kapasitörleri gayet iyi. SSD tarafında ise Vatan’da indirimde olan Samsung 970 Evo’yu öneririm. İşlemci ve RAM hariç bütçe belirtebilir misiniz?
Hocam anakartı göremedim tekrar link atabilir misiniz. Psu yu not aldım. Ssd tarafında ise fiyat çok güzelmiş yarın alıyorum :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı