i5-10400F'e donanım tavsiyesi

Ben ryzen 3 3100 işlemci aldım. Anakart olarak gigabyte b550m s2h 2 ram slotu var ama ben 2x16 kullanacağım için aldım siz bunu uygun görmez iseniz bir üst modeli olan ds3h'ıda alabilirsiniz. Ram olarak piyasada tavsiye edilen kaliteli markalardan en ucuz hangisini bulur iseniz alabilirsiniz ben corsair kullanıyorum. Psu olarak sizin markanın modelini kullanıyorum. Ekran kartı olarak RX 5600 xt modelini kullanıyorum. Ssd olarak yine yazdığınız markanın ssdsini kullanıyorum. Kasa olarak rgb pek sevmiyorum menteşeli yan panelinden dolayı ve ucuz olduğu için zalman t7 seçtim buna istinaden aerocool qs240 düşünüyordum biraz ucuz bulabilseydim msi mag forge alacaktım ama şu anki kullandığım kasadan da memnunum.

İntel tarafını seçmedim ben işlemci seçerken passmark ve bir iki benchmark değerine göre seçtim. İntel istiyor iseniz neden olmasın ama anakart olarak çok para vermenin ek bir getirisi yok bence sadece biraz daha dolduruyorlar bence. Ekran kartı olarak şu anki piyasanın durumunu düşününce idareten bir ekran kartı almak pek cazip değil bütçenize göre dediğim bileşenleri toplar iseniz hemen hemen 5bin lira elinizde olur bununla iyi bir kart alabilirsiniz ikinci el neler var bilmiyorum ama 3bin serisi bir nvidia tavsiye ederim.
Hocam intel artık daha mantıklı gibi geliyor bana. Amd işlemci fiyatları çok fazla arttı :( Tavsiyelerin için teşekkür ederim değerlendireceğim ayrıca zahmet edip bayağı uzun yazmışsın bunun için de çok çok teşekkür ederim
Daha geniş ve ileriye dönük bir kasa, soğutması daha iyi anakart, daha yüksek W verebilen PSU gibi yüksek segment ürünleri kast etmiştim.
Yenisini alırız ileride şuan daha pahalı bir şey alasım yok ama TUF gt501 iş gözüme kestirdim sizce güzel mi? Anakart için öneriniz varsa güzel olur ama attığınız anakart gayet yeterli gibi duruyor. psu da 650 watt 80+ yetmez mi ki ayrıca bronz sertifikası da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı