i5-10500 için anakart ve RAM önerisi

Turgay42

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2020
Mesajlar
38
Konuda belirttiğim gibi i5 10500 için anakart ve RAM önerisi istiyorum.
Bütçe 1300 TL
 
Anakart:


RAM olarak da Corsair veya G.SKILL alabilirsiniz.

G.SKILL Ripjaws V veya iki adet bu bellekten olabilir:


Başka sitelerde daha ucuz olabilir.
 
B460 önersem Max RAM desteği 2666 MHz ve bu sebeple performans kaybı olur. Bence 3600'e bakın işlemci olarak.
Intel XMP'yi de bir OC özelliği olarak gördüğünden sadece Z490 anakartlara koyuyor. Ki bu da k serisi olmayan işlemcilerle düşük frekanslı RAM'ler kullanmaya ve dolayısıyla performanstan kayıp vermeye itiyor kullanıcıları. Bu çok saçma.
 
Benim devamlı gittiğim bir bilgisayar ci arkadaş var .ben AMD 3600 alalım diyorum o ise Intel den şaşma abi diyor iki arada kaldım . işlemci olarak bunu alalım dedi
 
Benim devamlı gittiğim bir bilgisayar ci arkadaş var. Ben AMD 3600 alalım diyorum o ise Intel'den şaşma abi diyor iki arada kaldım. İşlemci olarak bunu alalım dedi.

Şöyla anlatayım hocam. Sizin aldığınız işlemci k serisi olmayan yani OC yapılamayan bir işlemci. Yani yanına OC destekleyen bir anakart alırsanız para israfı olur. Ama bu Intel abim diyor ki, eğer Z serisi yani OC destekleyen bir anakart almazsan işlemcini yüksek frekanslı RAM'lerle kullanamazsın. En fazla 2666 MHz kullanabilirsin Z serisi almazsan diyor. Z serisi anakartlar da 1000 TL altına yok. Hadi h serisi ya da b serisi alayım dediniz, o zaman da RAM'ler 2666 MHz'de çalıştığından büyük bir performans kaybı yaşarsınız. AMD alırsanız alacağınız b serisi anakartlar bile 3200 MHz desteklediğinden gönül rahatlığıyla hiçbir performans kaybı olmadan kullanabilirsiniz.
O bilgisayarcı arkadaşı anlıyorum. Ben de 2-3 sene öncesine kadar böyle ön yargılar taşıyordum ama artık AMD kendini yeterince kanıtladı. Artık marka değil ürünün sunduklarına bakmak daha işime geliyor.
 
10500 için ASUS Prime B460M-A (2933Mhz) + g-skill (2*8) 16 GB 3000MHz RAM kombinasyonu düşünebilirsin bütçene uygun olur.
 
Ben pek anlamam.ben sadece oyun amaçlı istiyorum dedim o da Intel dedi .lakin senin de dediğin gibi ram frakanslari çok düşük .AMD öyle değil .hem fiyat farkı da epeyce oluyor
 
Ben pek anlamam. Ben sadece oyun amaçlı istiyorum dedim o da Intel dedi. Lakin senin de dediğin gibi RAM frakanslari çok düşük. AMD öyle değil. Hem fiyat farkı da epeyce oluyor.

En kolayından şöyle açıklıyayım Intel diyor ki 1000 TL'ye anakart almazsan sana yüksek frekanslı RAM yok. AMD diyor ki öyle birşey yok kardeşim sen 500 TL'ye de alsan yüksek frekanslı RAM kullanabilirsin.
Eğer ikisini de yüksek frekanslı RAM'lerle kullansanız 10500 daha iyi performans verir ama onun için 1000 TL anakart gerektiğinden bu biraz zor gibi.
 
Teşekkür ederim.beni bilgilendirdigin için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…