i5 10500 ve 8 GB RAM'li sisteme 1050 Ti takılır mı?

salibasoglu

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce İzmir'de bir teknoloji marketten bilgisayar topladım. Ve ekleme yapmak istiyorum bununla alakalı önerilerinize açığım.
Sistem:

B460M-A Pro anakart.
i5 10500 işlemci.
XPG 8 GB 3000MHz RAM 1 adet :(
240GB SanDisk SSD.
LG 23.8 ultragear 24GN600.

Soru 1: Bu sisteme bir 8 GB RAM ve 1 ekran kartı daha eklemeyi düşünüyorum. Aynı marka RAM aldığımın 300-350 ₺ üzerinde olduğu için hali hazırdaki RAM'i satıp yeni bir Dual mi yapmalıyım?

Soru 2: Bu sisteme ASUS Cerberus GTX 1050 Ti uygun olur mu?
Fikirlerinize açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 1050 kullanıyorum eğer gta 5 cs:go gibi oyunları oynayacaksanız yüksek grafiklerde oynatıyor. Bf1 apex gibi oyunları oynayacaksanız medium ayarlarda oynatıyor 5 yıldır kullanıyorum 2 yıl önce ryzen 5 1600af aldım halen daha oyunlarda sorunsuz.

RAM için ne düşünüyorsunuz? Paylaşabilir misiniz?

GTX 1050 kullanıyorum eğer GTA 5 CS:GO gibi oyunları oynayacaksanız yüksek grafiklerde oynatıyor. BF1 Apex gibi oyunları oynayacaksanız medium ayarlarda oynatıyor 5 yıldır kullanıyorum 2 yıl önce Ryzen 5 1600 AF aldım halen daha oyunlarda sorunsuz.

Teşekkür ederim. Sadece FIFA 22 ve Call of Duty 2 oynamak için kullanacağım. RAM için düşüncenizi de alabilir miyim?

Aynı özellikte RAM'de alsan olur. Dual kit alsan yine işini daha sağlama almış olursun, ben satarım RAM'i gibi düşüncen varsa eğer. Aynı frekans ve CL değerlerine sahip RAM bulup takabilirsin ama Dual Channel olarak çalışır yani.

Yani GTX 1050 Ti o sisteme olur ama daha üst şeyler de olur. Sistem gayet güçlü. GTX 1080 Ti koy sırıtmaz.

RAM için ne düşünüyorsunuz? Paylaşabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Sadece FIFA 22 ve Call of Duty 2 oynamak için kullanacağım. RAM için düşüncenizi de alabilir miyim?

Benim de ilk başta 8 GB Corsair 3000 MHz RAM'im vardı sonra 8 GB daha alıp ekleme yaptım oyunlarda aman aman bir fark yok ama eğer bütçeniz el veriyorsa tabii ki ekleme yapın.

Aynı özellikte RAM'de alsan olur. Dual kit alsan yine işini daha sağlama almış olursun, ben satarım RAM'i gibi düşüncen varsa eğer. Aynı frekans ve CL değerlerine sahip RAM bulup takabilirsin ama Dual Channel olarak çalışır yani.

Yani GTX 1050 Ti o sisteme olur ama daha üst şeyler de olur. Sistem gayet güçlü. GTX 1080 Ti koy sırıtmaz.
1080ti beni aşıyor ki zaten sadece Fifa 22 de iyi olması benim için kafi.
Call of Duty 2 zaten çoook maziden kalma ama hastası olduğum bir oyun.
Benim de ilk başta 8 GB Corsair 3000 MHz RAM'im vardı sonra 8 GB daha alıp ekleme yaptım oyunlarda aman aman bir fark yok ama eğer bütçeniz el veriyorsa tabii ki ekleme yapın.
Teşekkür ederim. 450₺ almıştım şuan 700₺ olduğu için farklı bir markaya dönmeyi düşünüyorum.
Sorun çıkmaması için aynı RAM modelinden ve CL değerinden almak daha doğru olur.
Teşekkür ederim.

Ayrıca ekran kartını da 2500₺ ye 2.el alacağım yarın sizce en çok dikkat etmem gereken nokta nedir ?

Yani istediğin ekran kartını alırsın hocam GTX 1050 Ti koyarsınız isterseniz. Sistem gayet güzel besler. Çok ağır oyunlar oynamıyorsanız istiyorsanız tek 8 GB RAM'de kalın daha sonra bütçe çıkarsa ekleme yaparsınız.

Dikkat edin, test yapın. Benchmark'a sokun kartı. İnternetteki değerler ile karşılaştırın. Kartın üzerine fiziki olarakta güzelce bir bakın.

Sanki en son 2500 TL gibi fiyatlara RX 470'ler falan vardı ama...

Yani istediğin ekran kartını alırsın hocam GTX 1050 Ti koyarsınız isterseniz. Sistem gayet güzel besler. Çok ağır oyunlar oynamıyorsanız istiyorsanız tek 8 GB RAM'de kalın daha sonra bütçe çıkarsa ekleme yaparsınız.

Dikkat edin, test yapın. Benchmark'a sokun kartı. İnternetteki değerler ile karşılaştırın. Kartın üzerine fiziki olarakta güzelce bir bakın.

Sanki en son 2500 TL gibi fiyatlara RX 470'ler falan vardı ama...
Pek araştıramadım açıkçası o yüzden biraz bakınmam daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı