i5-10600K, RTX3060 sistem nasıl güncellenebilir?

Escude

Femtopat
Herkese merhaba, aşağıda bulunan sisteme sahibim.

İşlemci: Intel i5-10600K
Ekran kartı: RTX3060 12 GB.
Anakart: ASUS Prime B560M-K
RAM: 16 GB.
PSU: 650W.

Geçtiğimiz günlerde bilgisayarımda art arda mavi ekran hataları aldım ve bir daha açamadım. Sistemimi bilgisayarcı olan bir arkadaşıma gönderdim. RAM'lerde sorun varmış ve ekran kartımın klipsi kırılmış (temizlerken kırdım sanırım). Ben de bu vesileyle bilgisayarımı biraz yükseltmek istiyorum.

Bilgisayar toplamaktan çok fazla anlamıyorum ancak aklımda RAM'leri 32 GB'ye çıkartıp ekran kartını da RTX 4000 serisi (4060 Ti 16 GB olabilir) bir ekran kartıyla değiştirmek var. Sizlerin bu konudaki tavsiyelerinizi duymak istiyorum. Aklımdaki bu düşünce uygun mudur, işlemcim eski olduğu için darboğaz vs. bir sorun yaşar mıyım?

Sistemi yaklaşık 1 sene kadar daha kullanacağım bu yüzden yeni PC toplamak gibi bir topa girmek istemedim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, aşağıda bulunan sisteme sahibim.

İşlemci: Intel i5-10600K
Ekran kartı: RTX3060 12 GB.
Anakart: ASUS Prime B560M-K
RAM: 16 GB.
PSU: 650W.

Geçtiğimiz günlerde bilgisayarımda art arda mavi ekran hataları aldım ve bir daha açamadım. Sistemimi bilgisayarcı olan bir arkadaşıma gönderdim. RAM'lerde sorun varmış ve ekran kartımın klipsi kırılmış (temizlerken kırdım sanırım). Ben de bu vesileyle bilgisayarımı biraz yükseltmek istiyorum.

Bilgisayar toplamaktan çok fazla anlamıyorum ancak aklımda RAM'leri 32 GB'ye çıkartıp ekran kartını da RTX 4000 serisi (4060 Ti 16 GB olabilir) bir ekran kartıyla değiştirmek var. Sizlerin bu konudaki tavsiyelerinizi duymak istiyorum. Aklımdaki bu düşünce uygun mudur, işlemcim eski olduğu için darboğaz vs. bir sorun yaşar mıyım?

Sistemi yaklaşık 1 sene kadar daha kullanacağım bu yüzden yeni PC toplamak gibi bir topa girmek istemedim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar.

İşlemcin çok iyi zaten de ekran kartında bir sorun yok sanırım değil mi? Kırılın klipsi anakarttan diye anladım. RAM'leri 32 GB yapmanda fayda var. Ekran kartı 12 GB üstü alabilirsin, gelecek nesile yetmeyecek artık 8 GB kartlar. 4060 Ti işini görür.

Haklısınız yanlış izah etmişim anakarttaki klips kırılmış. Ekran kartında sorun olup olmadığından emin değilim henüz tam kontrol etmemiş arkadaşım. Yine de ben bahsettiğim gibi 4000 serisi bir karta geçmeyi planlıyorum rtx açık oyunlarda yetersiz kalıyor 3060. Tek endişem darboğaz vs olur mu? Bir de bahsettiğiniz gibi 8 gb ekran kartları yetersiz kalıyor 4060Tİ 16 gb versiyonunu takmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı