i5 10600K sistem OCCT Power crash

uaardil

Decapat
Daha fazla  
2 yıldan fazladır kullandığım ekran kartımla yeni bir sistem dizdim. Oyuna girdiğim gibi Coil Whine tarzı bir ses duydum. Başta PSU'dan geliyor sandım ama ekran kartına yaklaşınca ses daha fazla geliyor.

OCCT'yi forumdan bir arkadaşın önerisiyle denedim ve Power testte saniyeler içinde crash verdi. Yaklaşık 20dk 3D test yaptım herhangi bir sorun çıkmadı.
Ne yapmalıyım?

PSU: High Power element BR 750W 80+
Diğer:
ASUS TUF Z490 PLUS.
i5 10600K.
MSI GTX 1060 3GB.
XPG D60G 8x2 RAM.

Ben betadayken 7.2'yi indirmiştim çalışmıyınca 7.1'i denedim sorun çözüldü.
evet 7.1 ile şimdi denedim sorunsuz çalıştı sanırım sorun ekran kartında
Farklı bir PSU ile deneyin aynı sorun olursa GPU'yu değişmeyi deneyin, sorun olmazsa PSU'yu iade edip farklı model deneyebilirsiniz.
eski psu'yu taktım sanırım hep sınırlayıcı faktör eski işlemcim g4560 olduğu için ekran kartım yüksek hızlarda çalışmadı ve bu sorun başından beri vardı. ilerde daha iyi bir gpu almak dileğiyle. teşekkür ederim.

Evet 7.1 ile şimdi denedim sorunsuz çalıştı sanırım sorun ekran kartında.

Eski PSU'yu taktım sanırım hep sınırlayıcı faktör eski işlemcim G4560 olduğu için ekran kartım yüksek hızlarda çalışmadı ve bu sorun başından beri vardı. İleride daha iyi bir GPU almak dileğiyle. Teşekkür ederim.

Bende de 3070 var ama ben de aynı sorunu yaşadım yani sizinle alakalı olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı