i5 10600K sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
16000 tl
bende baktım şimdi darboğaz olmuyacağını düşünmüştüm ama darboğaz testinde garip şekilde %36 darboğaz olduğunu gösterdi
Evet bende de şuan aynı değer çıktı. Ama arkadaşım benzer bir sistemi topladı darboğaz yaşamıyor. Belki sitede bir sıkıntı vardır. Yeni nesil bir Intel işlemcinin darboğaz yapacağını düşünmüyorum açıkçası.
ben baktım yeterli olmadığını gösterdi ama bence şimdilik işlemciyi i7 10700 yapıp ekran kartını az da olsa düşürse daha mantıklı olur bence
Bence AMD tarafına yönelik Ryzen 5 3600x ile beraber RTX 2080 Super yapılabilir. Ryzen 5 3600x ile RTX 2080 Super'in darboğaz oranı %0.40 gibi bir değerdi sanırım bakabilirsiniz sizde.

Evet bende de şuan aynı değer çıktı. Ama arkadaşım benzer bir sistemi topladı darboğaz yaşamıyor. Belki sitede bir sıkıntı vardır. Yeni nesil bir Intel işlemcinin darboğaz yapacağını düşünmüyorum açıkçası.

Bence AMD tarafına yönelik Ryzen 5 3600x ile beraber RTX 2080 Super yapılabilir. Ryzen 5 3600x ile RTX 2080 Super'in darboğaz oranı %0.40 gibi bir değerdi sanırım bakabilirsiniz sizde.
yok doğrudur bende 3600x tarafındayım ama arkadaş herhalde intel kullandığı için seviyordur. Dediğiniz sistemi yaparsa birazda olsa bütçesi 200 300 tl düşer ve daha rahat olur onun için
bu arada hazır sistem alabilirsin bence dahda düşük fiyata geliyor ve illa bütçeniz o diyorsanız vatanda tam size göre var

10. nesil inteller şuan fazla sitede satılmıyor üst modeller zaten kazığın kazığı vatanda satılıyor o yüzden biraz daha beklerseniz daha mantıklı 10600 de almayın OC yapacaksanız net 10600K alın ama yapmayacaksan 1400 civarı olan 10400F de alabilirsin anakart olarak ileri dönüklük açısından Z490-P ya da TUF gaming Z490 olabilir illaki vatan mı olmalı? :D

10. nesil inteller şuan fazla sitede satılmıyor üst modeller zaten kazığın kazığı vatanda satılıyor o yüzden biraz daha beklerseniz daha mantıklı 10600 de almayın OC yapacaksanız net 10600K alın ama yapmayacaksan 1400 civarı olan 10400F de alabilirsin anakart olarak ileri dönüklük açısından Z490-P ya da TUF gaming Z490 olabilir illaki vatan mı olmalı? :D
bence o bütçede sistemlerde f serilerine yaklaşılmamalı ve arkadaş vatandan istiyor.

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Farklı fikirler almak hoşuma gidiyor ama bir o kadar da kafa karıştırıyor. Tabi sistemleri toplayıp hepsini karşılaştırıp test edebilsek keşke. Seçtiğim monitör ve soğutucuyla ilgili fikirleriniz nedir?

merhaba bende sizin gibi bir sistem kuracam sadece işlemci konusunda kararsız kaldım 10600k ile 10700k arasında sanırım uzun vadede 10700k ya yakınım
10700K aslında daha çok 8 çkeirdeğe ihtiyacın varsa yani oyun + yayın + render için iyi denebilir ama oyun performansında şuan 10600K da fiyatına göre iyi sayılır OC yapılınca ama şuan sadece bazı kazığın kazığı sitelerde satıldığı için ve stok sorunu sebebiyle fiyatları aşırı pahallı biraz daha bekleyip almak en mantıklısı.

Merhaba bende sizin gibi bir sistem kuracağım sadece işlemci konusunda kararsız kaldım 10600K ile 10700K arasında sanırım uzun vadede 10700K'ya yakınım.

10700K muhakkak daha uzun süre idare edecektir ama YouTube'da yapılan oyun performans testlerinde ciddi farklar göremedim ben 10600K'nın uzun süre isteklerimizi karşılayacağını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkını başka parçalara dağıtarak daha sağlam ve stabil bir sistem kurulabileceği kanaatindeyim.

10700K muhakkak daha uzun süre idare edecektir ama YouTube'da yapılan oyun performans testlerinde ciddi farklar göremedim ben 10600K'nın uzun süre isteklerimizi karşılayacağını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkını başka parçalara dağıtarak daha sağlam ve stabil bir sistem kurulabileceği kanaatindeyim.
İnternetteki testlerde 10600K'yı 4.5 GHZ'de kullanıyorlar yani OC'lu değil 5.2 GHZ filan olsa neyse onun haricinde şuan bu iki işlemci de hem 1-2 sitede tek bulunuyor hem de stokları az o yüzden 1-2 filan daha bekleyip daha fazla sitede satılmasını + stoklara gelmesini beklerseniz çok daha mantıklı 10600K herhalde 1700 filan olabilir bence indirimle vs 10700K ise 2500-3000 olur ya da düz 3000.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı