i5 10600KF 1638 TL

9600k önermek bence kötü. 6/6 bir işlemci. AC oyunlarında yüksek kullanımdan drop giriyor. Fortnite falan drop giriyor. 1600 TL'ye işte 9600k almak yerine 10600KF alırız. Daha mantıklı.

Doğru diyorsun da ne alaka şimdi 9600k?

Zaten benim de bahsettiğim konu bu.

Yok yani yapılınca en kötü soğutucu ile bile yapılır.
Zamanında 45nm olan işlemcilere Intel fan ile çok rahat OC yapıyorlardı, burada önemli olan işlemci kalitesi ve yapan kişinin kim olduğu.

Yok yani yapılınca en kötü soğutucu ile bile yapılır.
Zamanında 45nm olan işlemcilere Intel fan ile çok rahat OC yapıyorlardı, burada önemli olan işlemci kalitesi ve yapan kişinin kim olduğu.
Intel'in anakartlarla alıp verememe sorununu çözmesi gerekiyor. OC yapmak için en az 1400-1500 TL anakarta bayılmak kadar saçma bir şey yok. RAM MHz de aynı şekilde.

Intel'in anakartlarla alıp veremiyor çözmesi gerekiyor. OC yapmak için en az 1400-1500 TL anakarta bayılmak kadar saçma bir şey yok. RAM MHz de aynı şekilde.

E zaten bizimde yakındığımız konu bu anakartlar çok pahalı ve kalitesiz.
AMD tarafı öyle değil mesela adamlar anakarttan kurtarıyor.
Intel'in en baba anakartı 3000'se.
AMD tarafında 2000. Örnek tabii bu.
Aradaki bu fiyat farkı ne için var yani? Anlamış değilim, Intel'i anlamak zor.

Z490 tomahawk 2800 TL. Normalde 2000 TL idi pahalanmış ya da stok yok. B550 Tomahawk 1500'e bulunuyor indirimlerle. X570 Tomahawk bile 2000 TL. AMD anakartları aşırı iyi.

2020 sonbahardan beri Intel 10. nesil f/p olarak 3. nesil Ryzen'ların içinden geçiyor doğruya doğru. Son yıllarda tekli çekirdek gücü, sanal çekirdek sayısı ve fiyat olarak çıkardıkları en iyi nesildir. 11. neslin Ryzen 5000 karşısında bu şansının olacağını zannetmiyorum. Ryzen 5000 performans, güç tüketimi ve ısınma olarak çok daha iyi konumda olacaktır neslin tüm üyeleri çıkınca. 5600X gibi işlemcilerin fiyatlarının kontrol altında olmamasının en büyük sebebi üretim sıkıntıları, normale dönecektir.

Z490 Tomahawk 2800 TL. Normalde 2000 TL idi pahalanmış ya da stok yok. B550 Tomahawk 1500'e bulunuyor indirimlerle. X570 Tomahawk bile 2000 TL. AMD anakartları aşırı iyi.

Intel de anladığım kadarıyla anakart konusunda ya stok sorunu var ya da gerçekten pahalı.
MSI'ın çok kaliteli bir Z490'ı vardı 1300 liraydı şimdi ise 2000.
Yani anlamıyorum.

Hocam sıfırlar ama yurt dışı ürünü bence. 2 tane aynı fiyat var listede. Birinde Çince yazılar var zaten. Garanti Global yani Türkiye değil.

Hocam GittiGidiyor'da 2. el ürünlerde satılıyor biliyorsunuz onların fotoları da genelde böyle oluyor ama yanlış görmüyorsam güvenlik bandrolü kesilmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…