@ahmedd12391 Fanboyluk yapmadım. Hiçbir mesajımda da AMD kraldır vs diye övmedim övmem de.
Karşılaştırma yaparken doğru (denk) işlemcileri karşılaştırdığınızdan emin olun dedim.
Bahsettiğiniz site kağıt üzerindeki verileri ve kullanıcıların oylamasına göre sıralama yapıyor. Yani bilimsel olarak kanıt olarak sunulamaz.
Söylediklerime kanıt olarak yukarıdaki mesajımda gerçek bir kullanıcının yaptığı oyun içi test videosu mevcut.
@208247 Hocam 8 çekirdekli Ryzen 3700X ile 6 çekirdekli i5 10600K'yı karşılaştırmak doğru değil. Steve videoda kendisi de söylüyor zaten.
Amaç sadece oyun oynamaksa i5 10600KF daha mantıklı, oyunlarda 3900X den bile daha iyi oyun performansına sahip. Ancak ne zaman gelir bilmiyorum. Intelin 10. nesil K ibareli işlemcilerinin çoğunun stokları tükenmiş.
Aynen kendisi söylüyor ancak burada işlemcilerin oyun performansına karşılaştırıyor sadece. Yoksa render uygulamalarında 3700X fark atıyor i5 10600K'ya.
Ayrıca 10. nesil Intel'in dengi yeni çıkan XT serileridir. 2000 serisi hiç değildir. İki işlemciyi karşılaştırırken çekirdek ve izlek sayılarını baz alın.
Merhaba, ne idüğü belirsiz sonuçlar barındıran bu siteyi yasaklamayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz daha önce CPUBoss ve GPUBoss gibi aptal siteleri yasaklamıştık. Siz ne düşünyorsunuz? Yasaklayalım mı?
www.technopat.net
O siteye göre hareket edilmez. Eğer illa performans kıyaslaması yapılacak ise saf CPU performansına bakılmalı. Oyun ile işlemci performansı ölçülmez.
Beyler size AMD kullananların taklitini yapayım: Soğutucu bedava hehehe 2 ay sonra işlemci soğutucu alıyoruz ama olsun soğutucu beleş. Fiyatı da çok iyi, ucuz abi zaten yeni nesil AMD'ler artık Intel'i 3'e katlıyor. AAA forumda Intel başlığı var (ya da Intel sistem toplanmış) hemen altına AMD yazayım. Diye sürüp gider.
Aynen kendisi söylüyor ancak burada işlemcilerin oyun performansına karşılaştırıyor sadece. Yoksa render uygulamalarında 3700X fark atıyor i5 10600K'ya.
10600K şuan yeni çıktı fiyatı yine biraz yüksek eğer KF çıkarsa bir miktar daha ucuz olacaktır zamanla belki 2000 TL altı olur 1500-2000 filan ama OC yapılmış yani 5.3-5.4 GHZ'de filan kullanırsan diğer tüm 6/12 işlemcileri sollar geçer oyun performansında yani baya fark olur bu diğer işlemciler için de geçerli yani eğer oyun için alıyorsanız sizin için önemli olan oyun performansı render değil ha eğer 16 thread kullanabilen render programı kullanacaksan premiere filan mesela onun için 3700X daha mantıklı ama AutoCAD gibi programlarsa 10600K daha mantıklı ama şahsen ben F/P olarak oyun için 10400F+ Z490-P, TUF Gaming Z490 ya da Z490 gaming plus öneririm ilerde 11700K/11900K filan takarsın bu arada 3000 XT işlemciler saçma sapan işlemciler yani normallerle aralarında performans olarak en fazla %2-3 filan fark var ama daha fazla ısınıyorlar 3900XT hariç ve aşırı pahallılar yani hiç bulaşmayın benim önerim oyun için 10400F alın geçin sonuçta diğer işlemcilerden yine daha iyi sayılır oyun performansında ve ilerde 11. nesile yükseltirsin.