i5 11. nesil bilgisayar yavaşladı

MaheKınoZIko

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
3050
İşlemci
i5 11. nesil
Bilgisayarım dünden beri kasıyor, önce sorun Ethernet'te sandım çünkü mandalı kırıktı. Değiştirdim ama halen kasıyor. Görev Yöneticisi'nden başlangıçta açılan programları da kapattım, normalde sabit 500 FPS göreceğim rastgele bir Roblox oyununda bile 20 FPS alıyorum. Discord'da kasıyor, bir şeye tıklıyorum 30 saat sonra geliyor.

BIOS'tan ya da Güç Seçeneklerinden işlemcinin frekansı kısılmış olabilir mi?

AfterBurner ile CS 2/Valorant tarzı işlemci kullanan bir oyunda 1-2 dakika vakit geçirip sıcaklıklarınızı ve frekans değerlerinizi ekran görüntüsü şeklinde buraya atın.

Son düzenleme:
Bu sistemin Roblox'ta bile kasması normal değildir isterseniz güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürün bir baksın bakım falan yapsın çünkü normal değil gibi gözüküyor tabii buradanda tavsiyeler gelecektir hiçbiri çalışmaz ise en son böyle yapın

@MaheKınoZIko Windows'un kurulu olduğu diskiniz HDD mi SSD mi? Sağlık durumu ve boş alan ne durumda? Hard Disk Sentinel ile onunda durumunu kontrol etmekte fayda var. Çünkü sistemin genel kasmasının farklı farklı sebebi/sebepleri olabilir.

Son düzenleme:
BIOS'a hiç girmedim bir anda bilgisayara kapat aç yapınca oldu hemen dediğinizi yapayım.

@MaheKınoZIko Windows'un kurulu olduğu diskiniz HDD mi SSD mi? Sağlık durumu ne durumda? Hard Disk Sentinel ile onunda durumunu kontrol etmekte fayda var. Çünkü sistemin genel kasmasının birçok sebebi olabilir.

HDD SSD çok bir bilgim yok ama bilgisayar C diskine bağlı.

Dosya Ekleri

• 1763821918602.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 4
HDD SSD çok bir bilgim yok ama bilgisayar C diskine bağlı.
Sorun yüksek ihtimalle diskinizi en az %10 boş bırakma sınırını aştığınızdan kaynaklanıyor. Bundan dolayı kasma ve yavaşlama yaşanıyor. Yer açın düzelme ihtimali çok yüksek. İşlemi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Uzun süredir böyle olduğu için fark etmemiştim hemen deniyorum.

Resmen 30 GB yer açtım ama hala aynı.

Format mı atsam?

ChatGPT'den destek aldım ve 140FPS'e çıktı ama düzeldi mi emin değilim, Dosya Gezgini'ni aç kapat yaptırdı.

Dosya Ekleri

• 1763822650008.png
    128,3 KB · Görüntüleme: 2
  • 1763823564825.png
    1,7 KB · Görüntüleme: 1
  • 1763823664431.png
    2,9 KB · Görüntüleme: 1
  • 1763824501420.png
    171,1 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleyen: Moderatör:
Görselleri görev yöneticisiyle atmışsınız ama bu değerler genelde yanıltıcı oluyor. AfterBurner ile CPU sıcaklık ve frekans değerlerini atmanızı tekrar isteyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…