i5 1135G7 CS2'de 40-50 FPS veriyor

Mümkün olabilir öyle bir şey varsa ama yaptırmaya değmez bence. Bilgisayarcıya götürse adam para koparmak için her şeyi yapacak. eGPU yaptı diyelim güç kaynağı ekran kartı aparatlar vs. yine bir sürü masraf.
Laptop Yada pc almaktan iyidir,laptoplarda giriş varsa çok sorun olacagini sanmam

Laptop ya da PC almaktan iyidir, laptoplarda giriş varsa çok sorun olacagini sanmam.

Yani, katılıyorum fiyatlar düşse bile hala 2. el piyasası uçuk parçaların.

Laptop ya da PC almaktan iyidir, laptoplarda giriş varsa çok sorun olacagini sanmam

Hocam eGPU yapmak için bence de uğraşmaya değmez. En nihayetinde örneğin RX 6600 taktı diyelim, bu kart 4.0 PCI-X16 ile çalışıyor(çarpan 8X te olabilir) ki bu 4.0 PCI-X16 da tam 32GB/s eğer 16 değil de 8X ise 16GB/s hız ile veri aktarımına sahip, laptop harici girişleri ile bu kadar yüksek bir veri transveri yapamaz. O laptopa 3090 ve hatta 4090 dahi takılsa yine tatmin edici olmayabilir performansı.

Hocam eGPU yapmak için bence de uğraşmaya değmez. En nihayetinde örneğin RX 6600 taktı diyelim, bu kart 4.0 PCI-X16 ile çalışıyor(çarpan 8X te olabilir) ki bu 4.0 PCI-X16 da tam 32GB/s eğer 16 değil de 8X ise 16GB/s hız ile veri aktarımına sahip, laptop harici girişleri ile bu kadar yüksek bir veri transveri yapamaz. O laptopa 3090 ve hatta 4090 dahi takılsa yine tatmin edici olmayabilir performansı.
Doğru.

Tek çıkış yolu masaüstü almak o zaman masaüstülerin performansı artırılabiliyor diye biliyorum

Hocam masaüstülerin performansı artırılabiliyor ya hani bu beleş mi yoksa paralı mı?

Son düzenleme:
Tek çıkış yolu masaüstü almak o zaman masaüstülerin performansı artırılabiliyor diye biliyorum.

Hocam masaüstülerin performansı artırılabiliyor ya hani bu beleş mi yoksa paralı mı?

Parça olarak mı? Programüzerinden mi?

Program olarak Denetim Masası'ndan güç modunu performans olarak ayarlayın, bazı oyunlarda FPS artışı sağlayan(oyun FPS'si en az 30+ olmak şartı ile) FG programları mevcut losses scaling gibi. MSI Afterburner var ekran kartı frekansını arttırıyor ve işe de yarıyor.(siyah ekran, mavi ekran veya oyun/sürücü çökmesi yapabilir)

Performans bildiğim kadarıyla bunlar ile arttırılabilir ve bu saydığım şeyler laptoplarda da rahatça yapılabiliyor, fakat bu saydığım programlardan losses scaling bir miktar sistem gereksinimi istiyor.

Losses scaling programının doğru şekilde çalışabilmesi için iyi/güncel bir ekran kartına ihtiyaç var ve VRAM de boş yer olması gerekiyor. Aksi taktirde FPS arttırmak yerine FPS düşürür ve muhtemelen de görüntünün bozulmasına sebep olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı