i5-1135G7 dizüstü bilgisayar Turbo Boost açıkken ısınıyor

Shinya150

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-1135G7 Iris Xe
Meslek
Tıp Öğrencisi
Bilgisayarımda i5-1135G7 işlemci ve 8x2 16 GB RAM var. Turbo Boost kapalıyken işlemci 2.4 GHz hızda çalışıyor ve sıcaklığı da 60 dereceyi geçmiyor. Ama Turbo Boost açıkken 4.2 GHz'de çalışıyor ve 85-90 dereceleri görüyor. Bilgisayar yeni ve fanlar kirli değil. Kasası plastik olduğu için soğutucu almanın bir etkisi olacağını sanmıyorum. Bilgisayarın içinin fotoğrafını ekliyorum. Soğutmak için ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-01-16 at 19.44.32.jpeg
    337 KB · Görüntüleme: 71
Yani iş bilgisayarı olduğu için çok iyi şeyler beklemeyin derim. Önerim bilgisayarın alt arka tarafına kitap koyun yükseltin, termal macunu yenileyin*.

PC de arıza yoksa bırakacaksın o istediği gibi çalışacak başka bir şey yapamazsın anca Boost'u kapatırsın yavaşlar onda da.

Yani iş bilgisayarı olduğu için çok iyi şeyler beklemeyin derim. Önerim bilgisayarın alt arka tarafına kitap koyun yükseltin, termal macunu yenileyin*.

Termal macun yenilemesi yapın.

Bilgisayarı alalı 3 ay falan oldu, yine de değiştirmem gerekiyor mu? Kitap koyuyorum hep.

Altta sadece fanın denk geldiği kısımda hava delikleri var geriye kalan her yer kapalı. Bir de yan tarafta havayı dışarı attığı yer var.

Isılar normal. Şu konuda önerdiğim yöntemler ile uygulamaların bindirdiği yükü azalt.

Ayrıca ısıyı daha rahat atması için dizüstü yükseltici satın alın.

Rekabetçi oyunlar hariç oyunlarda V-Sync açarak kullanın. Sabit FPS ısınma oranlarını azaltacaktır. Güncel rekabetçi oyunlarda da, V-Sync açarak fare gecikmesi yaşamadığınız oyunlar var. Bağlantıda önerdiğim Nvidia ayarı ve ölçeklendirme ayarı da bu gecikmeyi azaltan ayarlar. Bazı oyunlarda test edebilirsin.

Opera yerine Edge kullanmanı öneririm. Kaynak tüketimi daha iyi. Dizüstü bilgisayarlarda Brave, Firefox, Opera gibi dengesiz tarayıcılar kullanmanızı önermem.

Dizüstü bilgisayarların bileşenleri ne olursa olsun. Normal bir masaüstü gibi kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden kullandığınız uygulamaların, basit ve performanslı alternatiflerini kullanın.

Yani aslında yeni aldıysanız gerek yok ama laptop soğutucusu alabilirsiniz. Bende var ki benim laptopta altta hava alacak yer yok ama yine de alt tarafı soğuk tutuyor bu sayede yüksek seviyelere çıkıyor ama sizin için net bir şey söyleyemem.

Peki bu değerlerde kullanmaya devam etmek sorun yaratır mı? Anakart falan yanar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…