Darktower
Gigapat
- Makaleler
- 13
Yeni Microsoft Edge ile web'de gezinmeyi daha da kolay hale getirmek için performans, uyumluluk ve hıza sahip olursunuz. Tarayıcı Windows 10 güncel sürümü ile yüklü olarak geliyor. Ama eski sürüm yüklenebiliyor. O yüzden güncel olduğundan emin olun.
edge://settings/help
Başka bir işletim sistemi ya da eski bir sürüm kullanıyorsanız, bağlantıdan kurabilirsiniz.
Microsoft Edge Tarayıcısını İndirin | Microsoft
Microsoft Edge tarayıcısının en son sürümündeki yenilikleri görün. Tarayıcıyı hemen indirmeden önce özellikleri, ödülleri ve daha fazlasını keşfedin.
Sürprizbozan içinde tarayıcı için ayar önerisi yaptım.
Kırmızı ile işaretlediklerimi yapmanızı öneririm.
Yeşil ile işaretli olanları sizin kullanımınıza bıraktım.
Yeni sekme sayfasını olabildiğince sade tutuyorum.
Rehber: uBlock Origin tavsiye edilen ayarlar
Etkili bir engelleyici: Belleği ve işlemciyi yormaz, yine de diğer popüler engelleyicilere göre binlerce daha çok filtreyi yükleyip uygulayabilir. Bağlantıdan uzantıyı yükleyebilirsiniz. Tarayıcınızı algılayıp uygun sürümü sunacaktır. Ama bazen sitenin çöktüğü oluyor. Bu tarz durumlarda...
ClearURLs ile Gizliliğinizi Artırın
Bu uzantı, internette gezinirken gizliliğinizin korunmasına yardımcı olmak için URL'lerden izleme öğelerini otomatik olarak kaldırır. Birçok web sitesi çevrimiçi etkinliğinizi işaretlemek için URL'deki izleme ögelerini (örn. https:// example ...
Rehber: Dark Reader - İnternetin Işıklarını Söndürün!
Chromium tarayıcılar, gelişmiş ayarları ile tüm siteler için koyu tema desteği sunuyor. Ama bu koyu tema, Google sunduğu Yüksek kontrast gibi çalışıyor. Bu koyu temayı istediğimiz gibi ayarlayamıyoruz. Ayrıca tarayıcı ve sitelerin görsellerini bozuyor...
uBlacklist - İstenmeyen Siteleri Engelleyin
Google'da normal bir şekilde arama yapıp gezinirken, arattığımız kelime ile alakalı siteler en başlarda gözükür (özellikle haber siteleri) ve bunların çıkmasını istemeyebiliriz. Bunları nasıl durdurabileceğimizi düşünürüz. Tam bu sırada devreye açık kaynak koldu uBlacklist eklentisi girecektir...
Microsoft Edge Addons
Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
microsoftedge.microsoft.com
H264ify uzantısı YouTube video oynatıcısını farklı bir Codec ile çalışmaya zorlar. Bu yöntem YouTube CPU tüketimin %40'a yakın azaltır. Ama 1080P 60 FPS üstü video seçeneklerinden mahrum kalırsınız.
Microsoft Edge Addons
Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
Edge tarayıcısının kendi uzantı mağazası var. Neredeyse Chrome ve Firefox mağazası kadar içerik olarak zengin diyebilirim. Ayrıca Chrome mağazasının uzantılarını destekliyor. Chrome mağazasında bulunan temaları da aktarabiliyorsunuz.
Microsoft Edge Addons

Chrome Web Mağazası
Tarayıcınızı kişiselleştirmenize yardımcı olan özel tarayıcı dış görünümleri.

Son düzenleme: