i5-1135G7 sistem 60 FPS’e sabitleniyor

Swoxie

Hectopat
Yer
İzmir/Buca
Dizüstü kullanıyorum. Neredeyse her oyunda oluyor ve ara sıra şarja takınca düzeliyor, sonra tekrar 60 FPS sabit kalıyor. Sürekli bir olup bir olmadığından sorun ne anlayamadım. Güç planı ayarlarından intel'in grafik ayarlarına kadar bir sürü şey denedim fakat bir işe yaramadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İşlemci : i5-1135G7
Ekran Kartı : Intel Iris Xe G7 96EUs
RAM : Quad Channel 8GB 3733MHz
Anakart : Huawei BOD-WXX9-PCB-B4
Model : Huawei MateBook D15

Laptopta şarja bağlı oynamazsanız güç tasarrufu modunda çalışır ve tam performans gösteremez o yüzden şarja takınca düzeldiğini söylemişsiniz performans modunda çalıştırmak isterseniz güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz fakat batarya çok çabuk sürede biteceğinden tekrardan şarja bağlı oynamak zorunda kalacaksınız

İntelin kontrol panelinde dikey senkronizasyon veya dikey yenileme ayarı açık mı? Açıksa kapalı konuma getirin.

Başlıkta belirtmiştim ama değişmiş. V-sync kapalı olduğu halde böyle.

Laptopta şarja bağlı oynamazsanız güç tasarrufu modunda çalışır ve tam performans gösteremez o yüzden şarja takınca düzeldiğini söylemişsiniz performans modunda çalıştırmak isterseniz güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz fakat batarya çok çabuk sürede biteceğinden tekrardan şarja bağlı oynamak zorunda kalacaksınız
Oyunda iken şarja taktığımda anlık düzeliyor ama şarjı takılı halde oyuna bir daha girdiğimde tekrar aynı.

1666210740099.png

Girip baktım zaten kapalıymış. Ayrıca geçenlerde ekran kartı sürücüsünü güncellemiştim. Eski sürümlerden birini kurup test edicem sanırım. Gelişme olursa yazarım.

Girip baktım zaten kapalıymış. Ayrıca geçenlerde ekran kartı sürücüsünü güncellemiştim. Eski sürümlerden birini kurup test edicem sanırım. Gelişme olursa yazarım.
Yazmaya zamanım olmadı, eski sürücüyü kurdum yine düzelmedi ama bugün gelen güncelleme ile düzeltmişler sanırım. Yine'de yardımlarınız için teşekkürler.

Konu kapanabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı