i5 11400 APU sistem alınır mı?

pkeiw

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayar almayı düşünüyorum. 5-6k civarında bir bütçem var ancak bu fiyata 1650'li sistem almak istemiyorum. Size sorum 11400 işlemcili APU sistem toplamak mantıklı mı? Toplam kaç TL'ye mâl olur? İleride hangi ekran kartını takabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 11400 destekleyen anakartlar 1000TL'nin üstünde şu an toplama fiyatlar biraz daha düşünce alabilirsin ama hazır sistemler daha uyguna geliyor 10400'de alabilirsin. 11400 ile 10400 arasında aman aman bir fark yok bence 10400+B460 anakart alabilirsin.

Selamlar arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayar almayı düşünüyorum. 5-6k civarında bir bütçem var ancak bu fiyata 1650'li sistem almak istemiyorum. Size sorum 11400 işlemcili APU sistem toplamak mantıklı mı? Toplam kaç TL'ye mâl olur? İleride hangi ekran kartını takabilirim?
Uhd 730 var, zayıf bi grafik birimi. Oyun oynama niyetiniz varsa uzun süre idare edebileceğinizi sanmıyorum.

İlla şu an lazım diyorsan 11400F veya 3600 yanına GT 1030 veya GTX 750 Ti tarzı bir kart almak daha mantıklı. Şu an piyasada F/P APU yok maalesef.

Oynayacağım oyunlar LoL ve Valorant, 3600 + 1030 ile ortalama kaç FPS alırım, ileride ekran kartını değiştirsem en fazla hangi ekran kartını takabilirim?

Oynayacağım oyunlar LoL ve Valorant, 3600 + 1030 ile ortalama kaç FPS alırım, ileride ekran kartını değiştirsem en fazla hangi ekran kartını takabilirim?
Youtube üzerinde testleri var. Örnek :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3600 ile Rtx 3060 kullanılabilir 1080p de. Hani 4k da oynayacak olursanız zaten işlemci pek fark etmez çünkü ekran kartı tarafından kısıtlanmış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı