Çözüldü i5 11400 güç kilidi nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.
i5 11400 işlemcinin performansindan tam olarak yararlanmak için güç limitini kaldirmak istiyorum. Anakartim MSI H510M Pro ve Corsair Hydro H45 sivi soğutmam var. Bunu nasıl yapabilirim BIOS ayarlarini bileniniz var midir?

Çözüm
Nerden öğrenebilirim acaba?

Nerden öğrenebilirim acaba

Technopat kanalinda izledim eğer limiti kaldirirsak işlemci daha çok güç tüketiyor ama daha iyi oluyor. Sadece nasil yapilacağini bilmiyorum.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına girip OC kısmından CPU Cooler seçeneğine gelip Water Cooler seçeceksin. Eğer böyle bir ayar yoksa açılmıyordur zaten.
1650406473470.png

1650406481899.png
MSI BIOS'da CPU Cooler kısmından seçiyorsun. Water Cooler seçersen kalkmış oluyor.
H510'da kaldırılıyor mu bilmiyorum. B560'da oluyordu galiba.
Buna ufak bir ek yapayım. Water Cooler seçeneğini seçerseniz TDP değeri anakarta göre değişiyor, minimum 255W oluyor. Advanced ayarlara girip Turbo Boost Short/Long Power (PL2/PL1) ayarlarını değiştirerek istediğiniz güç değerlerini sağlayabilirsiniz.

Buna ufak bir ek yapayım. Water cooler seçeneğini seçerseniz TDP değeri anakarta göre değişiyor, minimum 255W oluyor. Advanced ayarlara girip Turbo Boost Short/Long Power (PL2/PL1) ayarlarını değiştirerek istediğiniz güç değerlerini sağlayabilirsiniz.

Bunlarin ikisi farkli ayarlar mi yani? Biraz detay verebilir misiniz 2 saattir bu konuyu araştiriyorum herkes farkli bir şey diyor bir türlü tatmin olamadım.

Bunlarin ikisi farkli ayarlar mi yani? Biraz detay verebilir misiniz 2 saattir bu konuyu araştiriyorum herkes farkli bir şey diyor bir türlü tatmin olamadım.
Hayır, aslında farklı ayarlar değil.
Benim dediğim ile anakartın izin verdiği kadar limitleri kaldırmış oluyorsunuz.
Bazı anakartlar bunları da sınırlayabiliyor.

Arkadaşın dediği ise kendiniz el ile de değiştirebilirsiniz ve maksimuma alabilirsiniz.

Hayır, aslında farklı ayarlar değil.
Benim dediğim ile anakartın izin verdiği kadar limitleri kaldırmış oluyorsunuz.
Bazı anakartlar bunları da sınırlayabiliyor.

Arkadaşın dediği ise kendiniz el ile de değiştirebilirsiniz ve maksimuma alabilirsiniz.

Water cooler seçersem işlemcim 4000+ MHz hizinda çalişacak güç tuketimi ve sicakliği artacak ama benim PSU ve sivi soğutucum bunlari tolere edebilir. Doğru anlamış mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı