i5-11400 - RX 6600 XT sistemde yükseltme yapmak mantıklı mı?

Shwtds

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba şimdi işlemcim i5-11400 (F değil) daha yeni sayır PC haziran sonunda topladım ama FPS düşük olduğu için servise gitti işlemci ağustos ayında değişti.
Ben de diyorum ki acaba bunu satsam üzerine ne kadar eklesen i5-12400F-12500 alabilirim almak mantıklı mı?

Anakart: ASUS Prime H510M-K

Ekran kartı: ASUS ROG 6600XT.

Merhaba şimdi işlemcim i5-11400 (F değil) daha yeni sayır PC haziran sonunda topladım ama FPS düşük olduğu için servise gitti işlemci ağustos ayında değişti.
Ben de diyorum ki acaba bunu satsam üzerine ne kadar eklesen i5-12400F-12500 alabilirim almak mantıklı mı?

Anakart: ASUS Prime H510M-K

Ekran kartı: ASUS ROG 6600XT.
Hayır mantıklı değil çünkü anakart da değişmen gerekecek. İşlemcin kötü değil, ekran kartın kötü değil ve işlemcin pcie 4.0 desteği sağladığı için tam verimini de alıyorsun. 1080p 144hz kullanıyorsan sisteminin yetersiz olması için min 3 senesi, kullanılmaz olması için 6 sene gibi bir süresi var.

Dediğim gibi servise de gitti ilk başta tek kanal olduğu için sıkıntılıdır dedim RAM aldım ama hala düşük FPS.

Sisteminde bir sıkıntı var o zaman, en yüksek ayarlarda bile 200FPS altına düşmemesi gerek.

Nasıl kontrol edebilirim sistemde sıkıntı olup olmadığını.

Dediğim gibi servise de gitti ilk başta tek kanal olduğu için sıkıntılıdır dedim RAM aldım ama hala düşük FPS.

Nasıl kontrol edebilirim sistemde sıkıntı olup olmadığını.
Ramlerinizin xmp'si açık mı ctrl alt del yapıp kaç mhz calistiklarini kontrol edin.

Belki abartı olabilir biraz ama ben 10105f ve rx 550 ile ile maksimum ayarlarda alıyordum o fps'i
Valorant için aşırı şaşırtıcı değil, oyun işlemci oyunu zaten.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı