Film izlerken 2. 3. bölümde birdenbire reset atıyordu. Beş on reset sonrası da pes edercesine kapanıyor tetiklemiyordu. Isı görüntülemesi yaptım CPU ve GPU normal ısılarda 55 dereceyi geçmiyorlar. Gelişmiş sistem ayarları'ndan otomatik reseti kapattım bu kez yine CRITICAL_PROCESS_DIED ekranında uzun dit sesi dönüyor manuel kapatıyorum basılı tutarak. Basılı tutarken de CPU EZ Debug'un yanıp söndüğünü görüyorum. Bir gevşeme falan da söz konusu değil. Yedek PSU var 850W. Kullandığım da 800W. Yedek PSU'yu takınca 40-45 dk tamam sorun yok. Daha sonra o da aynı sorunu veriyor. İşlemci zaten garantiden yeni geldi. PSU alsam anlamadım anakartı garantiye verip anakart mı almam gerekiyor acaba?
Sistem özellikleri.
LGA 1200 - 11400 işlemci.
H510M Pro-e anakart.
Aerocool xstrike PSU 800W or High Power 850W.
16 GB 8x2 (tek tek denendi CL19 ama ayarlarda çıkmıyor ben de CL16 yapmak zorunda kaldım uyumlu listede vardı ama voltajla oynamadım)
Not: Kafayı yemek üzereyim BIOS ekranında uzunca bekledim kapanmadı yarın tüm gün BIOS da bekleyip konuya güncelleme çekebilirim.
BIOS ayarlarını sıfırladım çalar saat gibi 40 dk sonra kapandı kendi kendine. BIOS'a girip orada bekleyeceğim sistemi bakalım ne olacak.
BIOS ayarlarını sıfırladım çalar saat gibi ortalama 40-45 dk sonra kapandı kendi kendine. BIOS'a girip orada bekleyeceğim sistemi bakalım ne olacak.
Şu an tepki vermiyor açılmıyor ama diğer Power'ı takınca o da bir süre çalışıyor nasıl bir sorun anlayamadım.
Şimdi beklerken kendiliğinden açıldı ve BIOS'a girdim değerler sıfırlanmış olmasına rağmen değişen bir ısı vs söz konusu değil ideal duruyor ayarlar.
Not: bios da kapanma olmuyor bu da psu nün sağlam olabileceği anlamına geliyor. Remler aynı marka aynı model biri amazon.com'dan koyuncu'dan gelen ram diğeri de Tirsem firmasının sattığı n11 ram. Önce n11'den almıştım modeli çıkmıyor değeri aynı ama tek tek denedim remden de kaynaklanmadı