i5 11400F boşta 55 derece

adiltaciroglu

Hectopat
Daha fazla  
İncehesap'tan pazartesi alert 6600 i5 11400F işlemcili RX6600 ekran kartlı hazır sistemi aldım. Gamepower soğutucu ile birlikte. Ancak kurulumu yaptıktan yarım saat sonra CPU sıcaklıklarında boştayken 50-55 derece sadece Valorant'tayken ise bütün Core'ların 100 dereceye çıktığını gördüm. Acaba soğutucu jelatinini veya macun sürmeyi unutmuş olabilirler mi? Soğutucu kutusunda termal macun gönderilmişti ama böyle bir şeyyin olacağı aklıma gelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG-20211229-WA0022.jpeg
    IMG-20211229-WA0022.jpeg
    136,1 KB · Görüntüleme: 64
  • 20211229_233306.jpg
    20211229_233306.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap'tan pazartesi alert 6600 i5 11400F işlemcili RX6600 ekran kartlı hazır sistemi aldım. Gamepower soğutucu ile birlikte. Ancak kurulumu yaptıktan yarım saat sonra CPU sıcaklıklarında boştayken 50-55 derece sadece Valorant'tayken ise bütün Core'ların 100 dereceye çıktığını gördüm. Acaba soğutucu jelatinini veya macun sürmeyi unutmuş olabilirler mi? Soğutucu kutusunda termal macun gönderilmişti ama böyle bir şeyyin olacağı aklıma gelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bende de bir ara olmuştu işlemci fanını tam takamamışım ondan boşta 80 derecelere çıkıyordu oyunda ise tüm çekirdekler 100'dü bir kontrol et dikkatlice.

Termal macununu kontrol etmenizi öneririm yüksek ihtimal termal macundan dolayı ama termal macununuz yeterliyse aşınmadı ise soğutucunuzun vidalarının sıkı olduğundan emin olun :)

sen aynen bir sök macununu kontrol et yine tak. belki yerine oturmamış ya da fazla hava kabarcığı falan kalmıştır. yada az macun sürülmüştür. o işlemcinin ısı problemi var mı bilmiyorum ama soğutucuyu değiştirmek zorunda da kalabilrisin.
Peki soğutucuyu sökmemde vesaire garanti kapsamından çıkar mı ondan tereddüt ettim yapmakta.

Soğutucuyu söküp bakabilirsin, termal macunda veya soğutucu montajında sıkıntı olması olası.

İşlemci soğutucu tam oturmamış olabilir. Vidaları eşit sıktığınızdan emin olun. İşlemci soğutucusunu ve termal macunu yeniden montajlayın. Termal macunu yenileyin. Her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun. Sorun büyük bir ihtimal ile düzelecektir.

İşlemci soğutucu tam oturmamış olabilir. Vidaları eşit sıktığınızdan emin olun. İşlemci soğutucusunu ve termal macunu yeniden montajlayın. Termal macunu yenileyin. Her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun. Sorun büyük bir ihtimal ile düzelecektir.
Teşekkürler eve gidince deneyeceğim. Teknik servisin direktifleri de aynı yöndeydi. İnsan yeni aldığı kasa olunca bir tereddüt etmiyor değil doğrusu.
Gamepower airbender bir kullanıcının sökmesi için baya zor bir soğutucu güç uygulamama rağmen çıkmıyor pinleri yerinden çare teknik servise göndermek en temizi yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı