Çözüldü i5 11400F CPU pin yerine sadece 8 pin takmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NuclearFusion

Megapat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
WD WDS480G2G0C Green SN350 NVMe SSD 480 GB
Ekran kartı
AMD Radeon RX570
Anakart
MSI Torpedo B560
İşlemci
İntel İ5 11400F
Merhabalar, herkesin keyfi yerindedir umarım. Şöyle bir problemim var:
Dün akşam Amazon'dan sipariş etmiş olduğum parçalar elime ulaştı ama aldığım anakartta işlemci için ayrılan güç pini sayısı 12 (8+4) ve benim satın almış olduğum güç kaynağı işlemci için 8 pin çıkış veriyor.
Bu durumda anakartın sadece 8 pinlik CPU güç bağlantısına bağlama yapabilirim.
Kutularını daha açmadım ama güç kaynağını ya da anakartı iade etmem biraz zor gibi. İnternette çok fazla araştırdım, kimisi sorun olur demiş, kimisi 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum demiş. İşlemci Intel i5 11400F, TDP'si 65 watt. Güç kaynağı ise ASUS'un TUF Gaming 550b model bir güç kaynağı. Anakart ise MSI Torpedo B560. Ekran kartı da RX570 (daha önceden 2. el olarak alınmıştı.).
Aslında alırken 8+4 olduğu hiç dikkatimi çekmedi. Çekseydi sadece 8 pin olan B560 modellerine yönelirdim. Nasıl bir çözüm üretebilirim sizce? Sadece 8 pini takıp kullansam bir sorun teşkil eder mi, uzun vadede? Sonuçta overclock falan yapılmayacak ama işlemcinin kendi Turbo modu var, çok arada kaldım. Cevaplarınız çok değerli, şimdiden çok teşekkürler.

Bu işlemci için sıkıntı olmaz. Zaten 8 pin anakartlarda da çalıyor. K serisi gibi daha yüksek güç tüketimi olan olsaydı takın derdim.

8 takmanda sorun yok ama stabilite ve güç dağıtımı konusunda daha verimli olması için 8+4 takmanı tavsiye ederim. Sonrasında halledeceksen bir süre böyle kullanabilirsin.

Çok teşekkür ediyorum, hızlı bir şekilde döndüğünüz için sağ olun.

8 takmanda sorun yok ama stabilite ve güç dağıtımı konusunda daha verimli olması için 8+4 takmanı tavsiye ederim. Sonrasında halledeceksen bir süre böyle kullanabilirsin.

8+4 Pin güç çıkışı veren güç kaynakları bayağı pahalı ve bu sistem için gereksiz yüksek. O yüzden sanırsam değişmeden kullanacağım sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Diğer arkadaşların yorumuna güvenerek. Bilgisayarı topladıktan sonra, stres testine sokup sonuçları buraya aktarırım çok teşekkür ederim tekrardan.

Aşırı yük altında kullanmadığınız sürece hiçbir sorun yaşanmaz. Tabii en sağlıklısı 8+4 fakat 8 de yeteri kadar besler. Aşırı yük altında performans düşüklüğü gösterebilir fakat göze çarpacağını sanmam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı