i5-11400F için anakart önerisi

Alperr24

Kilopat
ASUS Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.
Arkadaşlar 11400F için bu anakart nasıl? Alternatif olarak F/P anakart önerir misiniz? Bunun dışında bu işlemci vs AMD/Intel tarafında şu daha iyi dediğiniz de varsa yazın lütfen. RTX 2060 veya uygun olursa 3060'li sistem toplanacak. Bütçe değişken ama şu an için 10 bin üzerine çıkamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.
Arkadaşlar 11400F için bu anakart nasıl? Alternatif olarak F/P anakart önerir misiniz? Bunun dışında bu işlemci vs AMD/Intel tarafında şu daha iyi dediğiniz de varsa yazın lütfen. RTX 2060 veya uygun olursa 3060'li sistem toplanacak. Bütçe değişken ama şu an için 10 bin üzerine çıkamaz.
B450 anakartlar ryzen amd işlemciler içindir. İtopyada indirimde olan msi b560m bazooka anakartı öneririm. En iyi f/p anakartlardan birisidir. H510, b560 ve z590 gibi anakartlar seçmelisiniz. 3600'ün fiyatına 11400 alabilirsiniz. Oyunlarda daha iyi performans veriyor. 11400'ü 1799'a itopyadan aldım. Hyper 212 black ed. soğutucuyla oyunlarda max 55~58 derece arasında gear 1 ve güç limiti kaldırılmış şekilde kullanıyorum. Gayet tatminkar performans alıyorum. Tavsiye ederim.

Bende Gigabyte Z490 UD var memnunum açıkçası. İşlemcim i5-11600KF.

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 anakartlar ryzen amd işlemciler içindir. İtopyada indirimde olan msi b560m bazooka anakartı öneririm. En iyi f/p anakartlardan birisidir. H510, b560 ve z590 gibi anakartlar seçmelisiniz. 3600'ün fiyatına 11400 alabilirsiniz. Oyunlarda daha iyi performans veriyor. 11400'ü 1799'a itopyadan aldım. Hyper 212 black ed. soğutucuyla oyunlarda max 55~58 derece arasında gear 1 ve güç limiti kaldırılmış şekilde kullanıyorum. Gayet tatminkar performans alıyorum. Tavsiye ederim.
Hocam yanlış sistemden anakart yazmışım.Spesifik olarak bana i5 11400f için bir anakart önerir misiniz?B560 anakart gibi değilde en uygun ve olabildiğince en performanslı anakartı önerir misiniz?

Son düzenleme:
Hocam yanlış sistemden anakart yazmışım.Spesifik olarak bana i5 11400f için bir işlemci önerir misiniz?B560 anakart gibi değilde en uygun ve olabildiğince en performanslı anakartı önerir misiniz?
H510 anakartlar piyasada 900 lira bandında bulunuyor ancak ram frekansını yükseltme gibi, vrm/mosfet kalitesi gibi özelliklerden feragat etmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda görece daha uzun ömürlü olur b560. B560m bazooka 1219 (itopya'da indirimden aldım ben de) liraya alınabilecek en iyi anakart şu anki piyasada. 11400f için de oldukça iyi ve uyumlu olacaktır. 1600 lira bandında normal fiyatı, indirimi bitmeden almanızı öneririm. Ayrıca 11400f zaten bir işlemci olduğu için mükerrer öneri yapmayayım :) Sanırım anakart önerisi istiyorsunuz.

Aynen gene yanlış yazmışım.Anakart b560m öneriyorsunuz anladım.
Aynen gene yanlış yazmışım. Anakart B560M öneriyorsunuz anladım.

Hocam bunu düşünüyorum ayrı ayrı almayı değil de. Bu sistem hakkında ne diyorsunuz? Stoklara girince alacağım.

Son düzenleme:
Aynen gene yanlış yazmışım.Anakart b560m öneriyorsunuz anladım.

Hocam bunu düşünüyorum ayrı ayrı almayı değil de. Bu sistem hakkında ne diyorsunuz? Stoklara girince alacağım.
9000liraya gayet iyi sistem. Sadece işlemci soğutucusu ayrı olarak alırsanız çok daha iyi performans elde edersiniz. Fiyat iyi.

Bunu takipteyim hocam gelince ışık hızıyla alacağım.Stok soğutucu ile sorun olur mu?
Gear 1 seçip ve cpu güç limitini performans amaçlı kaldırdığımızda stock soğutucu yetersiz geliyor. 75~80 derecenin üzerine çıkınca işlemci frekansını düşürüyor. Stock soğutucu 11400f için yetersiz maalesef. Sorun oluşturmaz ama performansa etki eder kanısındayım. İndirimden (319 tl) cooler master hyper 212 black ed. aldım. Onla kullanıyorum. 55 derece civarında max ısı. Gidip de 11400f için binlerce liralık aio sıvı soğutma almak da gereksiz zannımca. Bütçenize göre ortalamadan iyi bir hava soğutucu iyi olur.

319
Gear 1 seçip ve cpu güç limitini performans amaçlı kaldırdığımızda stock soğutucu yetersiz geliyor. 75~80 derecenin üzerine çıkınca işlemci frekansını düşürüyor. Stock soğutucu 11400f için yetersiz maalesef. Sorun oluşturmaz ama performansa etki eder kanısındayım. İndirimden (319 tl) cooler master hyper 212 black ed. aldım. Onla kullanıyorum. 55 derece civarında max ısı. Gidip de 11400f için binlerce liralık aio sıvı soğutma almak da gereksiz zannımca. Bütçenize göre ortalamadan iyi bir hava soğutucu iyi olur.
319 da verilir ya.Zaten 3-4 yıl gider herhalde asgari.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı