i5 11400F için CPU soğutucu önerisi

• Konuyu başlatan emiras
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 802

emiras

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Intel i5 11400F işlemci kullanıyorum fakat Cyberpunk 2077 oynarken işlemcinin 95 derece olduğunu gördüm. Stoğu değiştirmem gerek fakat hangi soğutucu kasama ve anakartıma uyumludur bilmiyorum. Kasam GameGaraj aquarius anakartım ise ASUS Prime H510M-E ve stok soğutucu bile RAM'lere çok yakın. Yardımcı olabilirseniz sevinirim kasamın özelliklerini bulduğum kadar (doğru mu bilemiyorum kasa hakkında çok kısıtlı bilgi var) aşağıya bıraktım.
https://www.hepsiburada.com/darkfla...utm_content=c&utm_term=29&wt_pc=cimri.c.29.pc burada da cpu soğutucu boşluğu 100mm denmiş mesela

Dosya Ekleri

• 1588938521909.png
    1588938521909.png
    70,2 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
En iyisi geniş bir kasa almanız, zaten çok ısınmanın sebebi kasanızın dar ve hava akışının iyi olmaması olabilir, bence kasa+soğutucu alın.

İd-cooling se224 modelini alıp sıcaklığınızi direk 55 dereceye düşurmeniz mümkün. Kasanın CPU soğutucu yükseklik sınırı gördüğüm kadarıyla 16 cm. Bu da id-cooling soğutucu için yeterlidir.

En iyisi geniş bir kasa almanız, zaten çok ısınmanın sebebi kasanızın dar ve hava akışının iyi olmaması olabilir, bence kasa+soğutucu alın.

Kasasinin hava akisi gayet yeterli. Isinmasinin sebebi, stok sogutucunun 11400F'e yetmiyor olmasi.

Kasanin 160mm CPU sogutucu destegi var. Suradan bakabilirsin:

BZfC-J1xlZg.jpg

Sogutucu icin bütçe nedir?

Kasasinin hava akisi gayet yeterli. Isinmasinin sebebi, stok sogutucunun 11400F'e yetmiyor olmasi.

Kasanin 160mm CPU sogutucu destegi var. Suradan bakabilirsin:

Eki Görüntüle 1323223

Sogutucu icin bütçe nedir?

Hocam kasaya sığacağını tahmin edebiliyorum zaten fakat Intel stok soğutucu bile RAM'lerin dibinde daha büyük bir şey alırsam RAM'lere temas eder diye korkuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı