Çözüldü i5 11400F işlemci güç kısıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakBF

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle iyi günler herkese. Arkadaşlar bir sorum var. Stres testinde de, oyunlarda da bu oluyor. Intel 11400F işlemci kullanmaktayım. Bazı uygulamalarda 4.4 GHz hızında başlıyor işlemci çalışmaya sonra kendi kendine 3.8'e kadar düşürüyor. Herhangi bir donma, drop yaşamıyorum, sıcaklık olarak da 75 derece civarı gördüm maksimum. Sizce bunun nedeni ne olabilir? İşlemcinin bir sorunu mu var acaba?

Güç kısma olayı ya anakarttan kaynaklanıyordur ya stok soğutucudandır.

Büyük ihtimalle soğutucudan, stok soğutucu ile 4.4 GHz'i göremedim bile fazla ısındığından dolayı. İntel Extreme Tuning Utility indirip ayar yapabilirsiniz ama çok oynamayın derim.

@YiğitSRN, 11400'lerin tam gücünden faydalanmak için zaten stok soğutucu yetersiz soğutmadan dolayı baştan yetersiz kalabildiği gibi üst seviye B560 veya Z490/Z590 çipset dışındaki anakartlarda 4 GHz güç limiti kolay kolay aşılamıyor, gerçi bunun etkisi reel hayatta ne kadar etkili orasını tam olarak deneyimlemedim.

Hocam merhabalar. Normal LoL'ya da CS:GO'da kaç derece alıyorsunuz işlemci sıcaklığını.

Merhaba. Hiçbir problem yok, çok düşük sıcaklıklardayım. Problem soğutucudan kaynaklanıyormuş.

Güç kısma olayı ya anakarttan kaynaklanıyordur ya stok soğutucudandır.

Evet dediğiniz gibi.

11400F yerine 10400F alsaydınız keşke.

11400F ile bile yüzde yirmilerde darboğaz yaşıyorum 3060 ile. 10400F almak mantıklı gelmedi. Ayrıca 3200MHz frekans desteğini de katabilirim. Fiyat açığını kapatıyor. Benim düşüncem böyle.

Büyük ihtimalle soğutucudan, stok soğutucu ile 4.4 GHz'i göremedim bile fazla ısındığından dolayı. Intel Extreme Tuning Utility indirip ayar yapabilirsiniz ama çok oynamayın derim.

Evet kesinlikle. Sıvı soğutucu aldım, sorun çözüldü. Biraz ısınıyor diyebiliriz.

@YiğitSRN, 11400'lerin tam gücünden faydalanmak için zaten stok soğutucu yetersiz soğutmadan dolayı baştan yetersiz kalabildiği gibi üst seviye B560 veya Z490/Z590 çipset dışındaki anakartlarda 4 GHz güç limiti kolay kolay aşılamıyor, gerçi bunun etkisi reel hayatta ne kadar etkili orasını tam olarak deneyimlemedim.

Doğru söylüyorsunuz, çok bir etkisi yok. Battlefield 1'de mesela kendini bir süre sonra 4.2'de çalıştırmaya başlıyor. Ancak FPS'te hiçbir değişim olmuyor ne ilginçtir. Ben de fark etmiyor olabilirim ama performans kaybı zaten söz konusu değil. Ama illa 4.4 istiyorsanız kesinlikle en az çift radyatör fanlı bir sıvı soğutma gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı