İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda. @Recep Baltaş
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
@Sir Benjamin, Daha testi başlayalı 2dk oldu ama 2 kere "WHEA Error Detected" hatası aldım. Şuan 3. kere aldım hatayı. @kino, bu teste hatalı diyordu ama bilemiyorum.
Onu yapmayı unuttum. Yapıyorum şimdi testi durdurup. @Sir Benjamin, Radeon Software'da nereden yapacağım onu. Bulamadım. Şimdi sorun ekran kartı değil mi? Başka hangi testlere sokabilirim. (Furmark vb.)
Hiç sorma. Bir sistem aldık, hata çıkmayan yer kalmadı. @kino ile furmark testine sokmuştuk konunun başlarında kartı. Gayet stabil çıkmıştı. Benzer değerleri almıştık. Yaptığımız testi aşağıya bıraktım.
Bir saniye bir saniye, sıkıntı yok ki? Şimdi baktım tekrar VRAM fotoğraflarına, olması gerektiği gibi onlar. GPU MHz'sini VRAM MHz'si sandım ben, VRAM'de sıkıntı yok.