I5-11400F nasıl 4.4 GHz kullanılır?

Segvano36

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim başlıkta yazdığı gibi i5-11400F ve en düşük frekans hızında yani 2.60 GHz'de kullanıyorum. Bunu nasıl Max performans olacak şekilde kullanabilirim?
Anakartım H510 M-K

Masaüstünde takılırken de 2, 59GHz yazıyorsa tek çekirdek performansını gösteriyordur. Diğer çekirdekler başlangıçtan aktif olabilir. Tek çekirdek performansını öğrenmek için program kullanabilirsiniz.

Hangi program? Ve @Xantern hocanın dediği gibi güç ayarlarından yüksek performans yaptım yeterli midir sence bu?

Hangi program? Ve @Xantern hocanın dediği gibi güç ayarlarından yüksek performans yaptım yeterli midir sence bu?
Güç ayarlarını düzenlediyseniz bilgisayarı yeniden başlatın ve bir daha bakın. Hala aynıysa tek çekirdek performansını göstermiyordur. Bu arada Turbo Boost açık olması gerek BIOS'tan.

Cinebench programı ile tek çekirdek performans testi yapabilirsiniz. Recep Baltaş hocamın önerisi.

Güç ayarlarını düzenlediyseniz bilgisayarı yeniden başlatın ve bir daha bakın. Hala aynıysa tek çekirdek performansını göstermiyordur. Bu arada Turbo Boost açık olması gerek BIOS'tan.

Cinebench programı ile tek çekirdek performans testi yapabilirsiniz. Recep Baltaş hocamın önerisi.

Sağ ol hocam uğraştığınız için sağ olun bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı