İşlemcimin gerektiğinden fazla güç tükettiğini ve fazla ısındığını fark ettim sizce değerler normal mi?
İşlemci soğutucusu: Snowman T6 Ultra.
Kasa: Performax hellfire.
Fan oturmamış olabilir bu fana göre fazla sıcak. Ayrıca kasa da pek iyi değil anladığım kadarıyla, hava sirkülasyonunu yükseltin ve işlemciyi alalı 1 yılı geçtiyse artık bakım zamanı gelmiş.
İşlemcimin gerektiğinden fazla güç tükettiğini ve fazla ısındığını fark ettim sizce değerler normal mi?
İşlemci soğutucusu: Snowman T6 Ultra.
Kasa: Performax hellfire.
Aynı işlemciyi ve Snowman t5 modelini kullanıyorum. Komple kapalı kasada(ön kenar ızgara yalnızca) bile en fazla 65 dereceyi gördüm. Soğutucu montajında veya termal macun uygulamasında bir sıkıntı olsa gerek.
Fan oturmamış olabilir bu fana göre fazla sıcak. Ayrıca kasa da pek iyi değil anladığım kadarıyla, hava sirkülasyonunu yükseltin ve işlemciyi alalı 1 yılı geçtiyse artık bakım zamanı gelmiş.
Yaz aylarında sıcaklığın normalden yukarı seyretmesi normal aslında. Bilgisayarın bulunduğu oda çok sıcaksa olabilir. Fan da sıcak havayı sirküle ediyor sonuçta böyle bir durumda.
Yaz aylarında sıcaklığın normalden yukarı seyretmesi normal aslında. Bilgisayarın bulunduğu oda çok sıcaksa olabilir. Fan da sıcak havayı sirküle ediyor sonuçta böyle bir durumda.
Zaten bilgisayarımda saçma bir şekilde darboğaz problemi oluyor undervolt yapsam bu sorun daha da çoğalmaz mı?
Oda sıcaklığı ılık denebilir cam 7/24 açık durumda.