i5-11400F RTX 3060 sistem çoklu oyunculu oyunlara girince atıyor

Nightcomuflage

Yoctopat
Daha fazla  
Ben yeni bilgisayar aldım çoklu oyun uncuya girince hatalar silsilesine yakalanıyorum. Sistem şöyle:
  • Windows 10 Pro.
  • RTX 3060 (LHR) 12 GB GDDR6.
  • i5-11400F
  • Prime H510M-E
  • 15, 8 GB RAM.
  • 1TB hard disk.
  • 500GB SSD.
PC'nin verdiği hatalar şöyle abartı yok: Mavi ekran, siyah ekran, ekranın yeşil olması (görüntünün), PC kapanması, oyundan atma.
Not: Aşağıdaki hatalar örnektir mesela ilk hatada atmamıştır PC kapanmıştır ya da mavi ekran vermiştir sıralamayı hatırlamadım için rastgele yazdım ama konuyu genel olarak anlarsınız.
Bilgisayarı aldım oyuna girdim 15 dk sonra attı, sonra bir daha girdim bilgisayar attı. YouTube'a girdim orada mavi ekran verdi. Sonra format attık bir daha masaüstündeyken hata vermedi, bir daha oyuna girdim yine hatta verdi. Bu sefer aldığım yere götürdüm, hiçbir problem yok dedi. Biz Red Dead Redemption 2 yaptık, stres teste de soktuk bir şey yok dedi. Eve gittim, girdim yine bu sefer farklı oyun olan CS:GO'ya oyuna tam bağlanacaken attı mesela LoL girdim onda da yeşil ekran verdi.

Başka bir maçta da PC kapandı. Yine götürdüm driver yüklemişler hard diskin bu sefer haftada 2 kere olmaya başladı ortalama. Yine götürdüm 5 gün stres testi yaptılar hiç kapanmamış, bir sorun yok dediler. benim sorunumu oradaki 9 kişi benim tanıdığım şirkete çalışıyor, ona sordum toplam 11 kişi bir şey anlamadık.
Kısacası bilgisayar çoklu oyuncuya giriş yaptında bilgisayar atıyor, rastgele hatalar veriyor. mesela CS:GO'da 1 dk, Squad 15 dk, LoL 3 saate 1 ama oyunun tekli oyuncusunda atmıyor asla ama son götürdümde tam oyunda çıkıp PC'yi kapatacaken uyku moduna aldım kaza ile tekrar açarken mavi ekran verdi.

1636537620939.png

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP profilini açmak yerine RAM'lerin MHz'ini el ile girmeyi denediniz mi?
Geçen günlerde ben de sürekli mavi ekran alıyordum oyunlara her girişimde YouTube'da takılırken bile mavi ekran alıyordum WattMan hatasına kadar düştüm, biraz araştırdım ve XMP profili yüzündenmiş. XMP profilini açmak yerine RAM'leri kendim 3600MHz'e alıp kendim 1.35v voltaj vererek sorunumu çözdüm.

Anladığım kadarıyla "çoklu oyuncu" yani multiplayer girerken sistem hataya düşüyor değil mi?
evet ,ama şeyi denemedim kendi modem üzerindeen oda kurup orda düşüyormu bilmiyorum
XMP profilini açmak yerine RAM'lerin MHz'ini el ile girmeyi denediniz mi?
Geçen günlerde ben de sürekli mavi ekran alıyordum oyunlara her girişimde YouTube'da takılırken bile mavi ekran alıyordum WattMan hatasına kadar düştüm, biraz araştırdım ve XMP profili yüzündenmiş. XMP profilini açmak yerine RAM'leri kendim 3600MHz'e alıp kendim 1.35v voltaj vererek sorunumu çözdüm.
voltaj düşürmektnemi bahsediyorsunuz sorunun cavabı bu olabilir ama mutliplayerla ilgisi nedir

Evet, ama şeyi denemedim kendi modem üzerindeen oda kurup orada düşüyor mu bilmiyorum.

Voltaj düşürmektnemi bahsediyorsunuz sorunun cavabı bu olabilir ama mutliplayerla ilgisi nedir?

Hayır voltaj düşürmek değil XMP profilini otomatik yapmak yerine değerleri el ile girin demek istiyorum yine de deneyin zarar gelmez.
Hayır voltaj düşürmek değil XMP profilini otomatik yapmak yerine değerleri el ile girin demek istiyorum yine de deneyin zarar gelmez.

RAM'leriniz kaç MHz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı