i5 11400F RX 6500 XT sistemde oyun oynarken görüntü gidiyor ancak kasa çalışıyor

erasddd

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığım gibi bu açtığım 3. konu sanırsam hala çözemedim test yaptım sıkıntı çıkmadı. Garantiye gönderdim RAM'leri değişitirip verdiler hala yapıyor aynı sıkıntıyı oyundayken oluyor. Genellikle bazen art arda 5 defa bazen haftada 1 oluyor. Bazen sadece ekran ve ses gidiyor kasa çalışıyor bazen direkt gidiyor. Sıkıntının güç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Nedense özellikleri alt tarafa bıraktım.
i5-11400F
RX 6500 XT.
Msi_h510M Pro.
G.Skill 2x8 RAM DDR4.
Rampage 600W PSU.

Başlıkta da yazdığım gibi bu açtığım 3. konu sanırsam hala çözemedim test yaptım sıkıntı çıkmadı. Garantiye gönderdim RAM'leri değişitirip verdiler hala yapıyor aynı sıkıntıyı oyundayken oluyor. Genellikle bazen art arda 5 defa bazen haftada 1 oluyor. Bazen sadece ekran ve ses gidiyor kasa çalışıyor bazen direkt gidiyor. Sıkıntının güç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Nedense özellikleri alt tarafa bıraktım.
i5-11400F
RX 6500 XT.
Msi_h510M Pro.
G.Skill 2x8 RAM DDR4.
Rampage 600W PSU.

Oyun oynarken gidiyorsa güç kaynağı yetersiz.

i5-11400F
RX 6500 XT.
Msi_h510M Pro.
G.Skill 2x8 RAM DDR4.
Rampage 600W PSU.
Güç kaynağı olamaz o zaman kasanında kapanması lazım değil mi? Bence ekran kartınızla alakalı bir sıkıntı var.

Oyun oynarken gidiyorsa güç kaynağı yetersiz.

Sadece oyunda değil bazen durduk yerede gidiyor.

Güç kaynağı olamaz o zaman kasanında kapanması lazım değil mi? Bence ekran kartınızla alakalı bir sıkıntı var.

Yani yılbaşında sistemimi geliştirmek istiyorum ona göre arızalı parçayı yeniliyicem ekran kartının bozuk olduğunu nasıl anlarız.

PSU bulabileceğin biri varsa ödünç al yine olmazsa sorun ya ekran kartında ya da anakartta bulabilirsen bitanede ekran kartı ödünç al o zaman anlaşılır.

Sadece oyunda değil bazen durduk yerede gidiyor.

Yani yılbaşında sistemimi geliştirmek istiyorum ona göre arızalı parçayı yeniliyicem ekran kartının bozuk olduğunu nasıl anlarız.
Steamde 3DMARK diye bir uygulama var demosu bedava onu indirin hocam benchmark kısmında stres testi bedava olmalı onu yapın eğer görüntü gidiyorsa büyük ihtimalle ekran kartınızda sıkıntı vardır. Bu arada stres testi ücretsiz mi değil mi emin değilim başka bir uygulama yoluylada yapabilirsiniz.

Steam'de 3DMark diye bir uygulama var demosu bedava onu indirin hocam benchmark kısmında stres testi bedava olmalı onu yapın eğer görüntü gidiyorsa büyük ihtimalle ekran kartınızda sıkıntı vardır. Bu arada stres testi ücretsiz mi değil mi emin değilim başka bir uygulama yoluyla da yapabilirsiniz.

Ekran kartı için heavenbenchmark öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı