i5 11400F sistem için RTX 3060 Ti vs RTX 3070

Bütçe
14000
1440P'de oynuyorsanız ya paranızı biriktirin ileride işlemcinizi de satıp 11700+RTX 4070 Ti'a geçin ya da şimdi 3070 Ti alın.

4070 Ti için de bayağı fazla biriktirmek gerekiyor hem işlemci güncellemek için hem de malum 21k fiyat
3070 ve 3070 Ti arasında da çok fark göremedim, bilgilendirir misiniz?

6800 alır geçerdim. 8GB VRAM almak bence çok mantıklı değil. Ayrıca 6800 ile çok daha iyi performans alacağınız bariz.
AMD ekran kartlarında daha önce iyi şeyler yaşamadığımdan bilmiyorum, driverlar sürekli sıkıntı çıkarıyordu... Bu yeni kartların kullanıcısıysanız yeşillendirir misiniz?

Son düzenleme:
4070 Ti için de bayağı fazla biriktirmek gerekiyor hem işlemci güncellemek için hem de malum 21k fiyat
3070 ve 3070 Ti arasında da çok fark göremedim, bilgilendirir misiniz?

AMD ekran kartlarında daha önce iyi şeyler yaşamadığımdan bilmiyorum, driverlar sürekli sıkıntı çıkarıyordu... Bu yeni kartların kullanıcısıysanız yeşillendirir misiniz?
%10-20 arasında fark olur. Bütçenizi zorlamak istemiyorsanız 3070Ti şart değil.

AMD'ye gelecek olursak, WattMan ve stabil olmayan sürücüler ile uğraşmak istiyorsanız alın.
Almadan önce DDU nasıl kullanılır onu öğrenmenizi tavsiye ederim çünkü sürekli temiz driver kurulumu ve DDU ile driver silme işleriyle çok haşır neşir olacaksınız.

Dediğim gibi AMD çok mantıklı ama şans işi. Burnundan da gelebilir, çokta memnun olabilirsin. Ben 3070 alıp geçerdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı