i5-11400F ve RTX 3050 sistem 13.650 liraya alınır mı?

Günümüzde 70 fps güzel değil artık güzel oyun deneyimi için ortalama 90 fps falan gerekiyor.

Yüksek ve orta ayarları karıştırınca 100+ FPS veriyor lakin Valorant değil bu hikayeli oyun ne yapayım 90 FPS'i. Hem 12100F 3300X'den daha güçlü bir işlemci alınmaması için hiç sebep yok.

3300X çok klas bir işlemci 7700k modelini yerden yere çarpıyor sağlam overclock ile çok daha iyi oluyor en çok beklediğim AMD 7000 serisinde 7300X modeli.

Bir 5300X vermediler o da üzücü şu AM4 soketine çok iyi giderdi. 3300X harika bir işlemci özellikle de ilk çıktığında bedava parasına satılmasıyla. Şimdilerde Intel orayı geri aldı bakalım ileride ne olacak.

O zaman gidin alın ne diyeyim.

Birileri sana çok yüzeysel veya yanlış bilgi vermiş mesajlarından onu anladım. Ben sana bazı doğru bilgiler vereyim sana da ileride tercih yapmanda yardımcı olur.

Biz burada konu sahibinin oyun odaklı bir sistem düşündüğünü ele alarak öneri yapıyoruz. Burada İşlemci ve ekran kartı için iki şey önemlidir. İşlemcinin 1 adet çekirdeğinin ne kadar güçlü olduğu ve ekran kartının kas gücü. Bu vereceğin paraya maksimum oyun performansını almanı sağlar.

Gelelim senin fikrine ve bunun nerede daha faydalı olacağına. 3D render işleri ile uğraşan, uzun saatler işlem yapacak kişiler için NVIDIA'nın CUDA çekirdekleri ve işlemcinin çekirdek adedi daha önemlidir. Atıyorum 4 adet çekirdeğin render hızı, çekirdekleri kendisinden %10 güçsüz bile olsa 8 adet çekirdeğin hızına karşı şansı yoktur. İş yükü ile oyun yükü bambaşka olaylar.

Birileri sana çok yüzeysel veya yanlış bilgi vermiş mesajlarından onu anladım. Ben sana bazı doğru bilgiler vereyim sana da ileride tercih yapmanda yardımcı olur.

Biz burada konu sahibinin oyun odaklı bir sistem düşündüğünü ele alarak öneri yapıyoruz. Burada İşlemci ve ekran kartı için iki şey önemlidir. İşlemcinin 1 adet çekirdeğinin ne kadar güçlü olduğu ve ekran kartının kas gücü. Bu vereceğin paraya maksimum oyun performansını almanı sağlar.

Gelelim senin fikrine ve bunun nerede daha faydalı olacağına. 3D render işleri ile uğraşan, uzun saatler işlem yapacak kişiler için NVIDIA'nın CUDA çekirdekleri ve işlemcinin çekirdek adedi daha önemlidir. Atıyorum 4 adet çekirdeğin render hızı, çekirdekleri kendisinden %10 güçsüz bile olsa 8 adet çekirdeğin hızına karşı şansı yoktur. İş yükü ile oyun yükü bambaşka olaylar.

O kadarını biliyorum ama hala aynı fikirdeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı