i5 11400F vs 11600K

İkinci el bakıyor sanırsam.

Zaten sıradan bir B560 anakartla Z490 çipset bir model arasında fiyat farkı azımsanacak düzeyde az, gidip de 11400F gibi bir işlemcinin gerçek gücünü görebilmek için H510 + stok soğutucu kullanılmaz diye tahmin ediyorum. 20 TL farkla 11600K her türlü alınır ama bu kadarcık az bir fiyat farkı normal gelmedi bana.

@Hamza Ensar Sağlam @Shimada Sensei anakartı veya soğutucusu iyi değilse 11400F mi al diyeceksiniz? Arada 20TL var ve anakart soğutucusu yeterli olmasa bile 11600k almalı, böyle şeyler yazınca konu sahibinin kafası karışacak 11400F alacak belki.
Üfleyerek soğutur artık işlemciyi. Soğutucu gökten vahiyle inmiyor, 20 TL'nin hesabını yapan adam 11600K'yı soğutacak soğutucuyu alabilir mi?

Üfleyerek soğutur artık işlemciyi. Soğutucu gökten vahiyle inmiyor, 20 TL'nin hesabını yapan adam 11600K'yı soğutacak soğutucuyu alabilir mi?

Hemen alamasa bile bir süre idare edip sonra alsın, soğutamayacağı için neden daha düşük bir işlemci alsın ki? Hyper 212 ile bile kullananlar var, ileride bir 300-400TL verip düzgün bir hava soğutma alabilir diye düşünüyorum.

Hemen alamasa bile bir süre idare edip sonra alsın, soğutamayacağı için neden daha düşük bir işlemci alsın ki? Hyper 212 ile bile kullananlar var, ileride bir 300-400TL verip düzgün bir hava soğutma alabilir diye düşünüyorum.

Soğutucu olmadan nasıl kullansın makineyi de ilerde alsın? Yav boş boş muhalefet olma da seçimi konu sahibine bırak. Ben git 11400F al mi dedim sanki? Soğutucu alacak parası varsa, Z490 alacak parası varsa 11600K alsın.

11400'ü sağlam soğutan bir soğutucu 11600K'yı hayli hayli soğutur zaten, çok acelesi yoksa kullanıcının belli bir süreliğine de olsa idare etmesi daha mantıklı gibi. Ayrıca 120TL olarak düzeltmiş fiyat farkını arkadaş, yine de bu kadar az bir fiyat farkına değer gibi ama bana kalsa 11.nesil gibi tuhaf bir seriden işlemci tercih etmek yerine 5000 serisi Ryzen kanadından canavar bir işlemci düşünürdüm, tabii gerisi kullanıcıya kalmış. Tercih, beklenti ve bütçe meselesi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı