i5 11400F vs i3 12100F

A.O

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar birçok kişiye sordum bilgisayarın en önemli parçası işlemcidir dedi bende güzel bir bilgisayar dizmeye çalışıyorum ortalama olacak şekilde parçalar birbiri ile uyumlu mu söylerseniz sevinirim.
Dizeceğim sistem:

1- İşlemci: Intel i5 11400F veya i3 12100F.
2- Anakart: ASUS Prime veya MSI 610M anakart.
3- Ekran kartı: RX 6600 veya GTX 1650.
4- RAM: Fury Beast ( 2x8 ) 16 GB.
5- Güç kaynağı: 600W.
6- Kasa: MSI MAG Forge.

Sistem tavsiyesinde bulunursanız çok mutlu olurum. Sistem hakkında çok bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
ekran kartını rx 6600 yap bence

birde işlemciyi i3 12100f
yap anakartıda msı yap
ben bu parçaları kullanıyorum çok memnunum

Parçalar uyumlu. Sıfır mı topluyorsun, bütçen nedir?
Sıfır toplamayı düşünüyorum bütçem belli değil ama 15 bin civarı şimdilik

Bütçeniz nedir?
Şimdilik belli değil ama yavaş yavaş ilerlicem parçalarda en önemli işlemci diye duydum daha sonra ekran kartı, ram vesayre geliyormuş o yüzden işlemciyi pahalı ve güzel almayı düşünüyorum. Şimdilik bütçem 15k civarı ama yakında artacağına eminim.

Tam olarak öyle denemez. Performansta en önemli olan ekran kartıdır. İşlemcinin sadece ekran kartını besleyebilecek kadar güçlü olması yeterli.

Ekran kartını RX 6600 yap bence.

Bir de işlemciyi i3 12100F.
Yap anakartıda MSI yap.
Ben bu parçaları kullanıyorum çok memnunum.

Tahmini hangi oyunları kaldırıyor? Dying Light serisine bayılıyorum arada canım sıkılırsa da CS. GO veya Valorant oynamayı düşünüyorum hangi oyunları kaldırır sizce.

Tam olarak öyle denemez. Performansta en önemli olan ekran kartıdır. İşlemcinin sadece ekran kartını besleyebilecek kadar güçlü olması yeterli.

Peki Intel Core i5 12400F ile i3 12100F arasındaki fark nedir onu anlamadım i5 işlemcim olsa ama ekran kartı kötü olsa dahi bilgisayar hızlı çalışır mı oyunlarda vesyare, film izlerken ya da farklı işlerde.

Bütçeniz yetiyorsa 12400F yapabilirsiniz. İşlemci tabanli oyunlarda illaki fark olur ama 12400F yapacagim diye de ekran kartini 6600'den 1650'ye dusurmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…